Guguluf cu ciocolata si banane, o combinatie reusita intre ciocolata si banane.
Aceasta prajitura este ideala la cafeaua de dimineata si de ce nu poate insoti si o cana cu ceai.
Ciocolata si bananele ii dau o consistenta densa usor umeda, aduce foarte bine cu bine-cunoscutele prajituri brownies sau negrese care sunt indragite de toata lumea, si pe buna dreptate.
Va astept cu impresii daca il incercati.
Guguluf cu ciocolata si banane-Ingrediente
300 g faina
6 linguri cacao neagra
300g zahar alb fin
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
un varf lingurita sare
2 oua
3 linguri smantana
180g unt moale
2 pliculete zahar vanilinat
3 banane pasate
100g ciocolata maruntita
Glazura
80 ml apa
3 linguri zahar
3 linguri cacao
70 gr unt
Mod de preparare-Guguluf cu ciocolata si banane
Intr-un vas amestecam faina, cacao, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, si zaharul vanilat.
In alt vas mixam bananele pasate cu ouale, smantana, untul moale si zaharul vanilat.
Se amesteca cele doua compozitii cu o paleta pana se incorporeaza toate ingredientele.
Spre final se adauga si ciocolata razuita.
Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de guguluf din silicon si se introduce in cuptorul preincalzit.
Se coace la 175 grade C cam 40-50 min.
Se scoate forma din cuptor se lasa un pic sa se raceasca si se rastoarna pe un gratar.
Cat timp prajitura se raceste pregatim glazura de cacao.
Se amesteca toate ingredientele si se fierb impreuna cam 10 min pana ce glasura capata un pic de consistenta.
Se raceste si se glaseaza cu ea guguluful.
Tips- Guguluf cu ciocolata si banane
Daca nu aveti forma de guguluf, puteti coace prajitura si intr-o forma de chec mai mare sau pur si simplu intr-o tava de prajituri cu peretii inalti.
Comentarii recente
larisa
18/02/2016 at 20:28Ce fel de smantana..
Loredana
29/02/2016 at 14:55Smantana de la tarani , nu de gatit!!
Adela
20/09/2016 at 14:21A iesit perfect guluful acesta! Aveam ceva emotii cand l-am pus in forma pentru ca nu era de silicon si compozitia mi se parea prea groasa ca sa iasa o prajitura care sa nu fie uscata. Dar a iesit foarte „insiropata” sau moist cum ii spun englezii, si nu s-a prins de forma metalica ce am uns-o cu unt! Yay! Multumesc!