Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Guguluf cu naut si fructe tropicale

guguluf cu naut si fructe tropicale Guguluf cu naut si fructe tropicale– o prajitura densa, usor umeda cu gust intens de ciocolata.
Desi ingredientul de baza este nautul, gustul lui nu se simte absolut deloc. Este o prajitura rapida, satioasa ce in combinatie cu glazura de mascarpone, fructe tropicale si sos caramel fac din ea un desert decadent ce poate fi servit in orice moment al zilei chiar si dimineata alaturi de o cafea.
Este un desert ce nu contine faina, poate fi consumat si de cei ce au intoleranta la gluten.
Va recomand sa o incercati, veti fi surprinsi de gustul si aroma ei.

Guguluf cu naut si fructe tropicale

Guguluf cu naut si fructe tropicale- Ingrediente

Blat
480 g naut din conserva Sun Food
125 g zahar pudra
4 oua
10 g praf de copt
40 g cacao
6 linguri ulei
100 g ciocolata neagra maruntita
un praf de sare
vanilie

Glazura
125 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
vanilie

Decor
fructe tropicale din conserva Sun Food

2-3 linguri sos caramel


Guguluf cu naut si fructe tropicale

Guguluf cu naut si fructe tropicale-Mod de preparare

Se scurge zeama din conserva de naut si boabele se pun intr-un robot de bucatarie.
Se adauga peste naut si celelalte ingrediente si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
Se rastoarna compozitia intr-o tava de guguluf din silicon si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30-40 min.
Guguluf cu naut si fructe tropicaleSe scoate din cuptor, se rastoarna din forma si se lasa la racit.
Se glazureaza deasupra cu crema de mascarpone mixata cu zaharul pudra si vanilia si se decoreaza cu fructe tropicale din conserva si sos caramel.
Se portioneaza dupa preferinta!!
Guguluf cu naut si fructe tropicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram