Daca e ceva ce imi place la nebunie, e aroma naturala a portocalelor, asa ca iubesc toate deserturile in care portocala este ingredientul principal. Imi plac checurile umede si aromate asa ca astazi am sa va prezint preferatul meu – Guguluf cu portocale.
Este o reteta extrem de usoara, e gata de pus in tava in cateva minute, iar aroma puternica de portocala te face sa nu te opresti doar la o felie.
Va las mai jos inca doua deserturi cu portocale pe care eu le ador si pe care va recomand sa le incercati!!


Guguluf cu portocale- Ingrediente
- 210 g zeama de portocale
- 210 g zahar tos
- 3 oua
- 190 g ulei
- 100 g coaja de portocale confiata
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 10 g praf de copt
- 1 lgt esenta vanilie
- 300 g faina
- un praf de sare
- Decor
- 250 g zahar pudra cernut
- 45 g zeama de portocale
- 1 lgt coaja de portocala rasa
- cubulete de coaja de portocala confiata

Cum preparam guguluful cu portocale
In vasul unui blender se pune zeama de portocala, ouale, zaharul, uleiul, esenta de vanilie, sarea si coaja rasa de portocala.
Se mixeaza cateva minute pana ce compozitia se spumeaza usor si isi schimba culoare iar cristalele de zahar se topesc.
Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-un vas incapator si i se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt.
Se omogenizeaza cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus pana ce toata faina este incorporata.
Compozita de chec se toarna in forma de guguluf ce in prealabil a fost unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se presara deasupra cubuletele de coaja de portocala confiata si se introduce in cuptorul preincalzit (functia ventilatie) la 180C, pentru 35 min sau pana ce checul trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Cum se face glazura de zahar
Intr-un castron se pune zaharul pudra cernut apoi se adauga putin cate putin zeama de portocala amestecata cu coaja rasa de portocala, pana ce glazura devine omogena si are o consistenta semifluida.
Nu trebuie sa fie prea apaosa fiindca riscam sa curga toata de pe chec. Daca vi se pare prea lichida mai puteti adauga putin zahar pudra.
Se toarna usor deasupra checului racit astfel incat sa se scurga usor si pe laterale. Daca credeti ca nu este deajuns glazura ramasa pe chec, adunati surplusul de glazura ce s-a scurs si glasati din nou cu ea.
Optional, pentru un plus de savoare, se presara deasupra cubulete de coaja confiata de portocale.
Se portioneaza si se mananca cu mare pofta !!


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Melianda
04/12/2008 at 22:02Ce bine arata guguluful si cand ma gandesc ca acum cateva zile vroiam sa imi iau aceasta forma in care ati facut voi guguluful si nu am luat-o…mi-o fac cadou de craciun sper…
Lory
05/12/2008 at 21:16Multumesc Meli,…eu am primit-o cadou si mi-a placut foarte mult