Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Haiose- Hajos Teszta















Ingrediente:

Pt. Aluat :

640 gr. faina
3 linguri de smantana
3 galbenusuri de oua
1 lingurita zahar
1lingurita sare
2 linguri de otet
apa minerala sau sifon cat cupride
Toate se lucreaza bine impreuna pana se omogenizeaza aluatul si se lasa la rece 1/2 ora .

Untura cu care ungem aluatul :

240 gr faina
600 gr haj macinat (osanza)

Preparare:

Untura cu care ungem aluatul :

240 gr faina
600 gr haj macinat , se amesteca bine si se imparte in 4 gramezi cu care se va unge aluatul de mai sus din 1/2 ora in 1/2 ora.

Dupa fiecare ungere lasam aluatul sa stea la rece.

Se va avea grija ca de fiecare data dupa ce am intins si uns sa impaturim in acelasi sens aluatul. Inainte de coacere la ultima intindere aluatul il intind de grosimea degetului mic,nu mai subtire ptr. ca atunci nu mai are ce sa se deschida.

Hajosele ies mai bine daca le coacem doar a doua zi. Se vor taia cu un cutit infierbantat in foc , si intotdeauna eu tau marginile cu cutitul infierbantat.

Se umplu patratele cu dulceata de prune se pliaza dar fara sa se apese si se aseaza in tava cu deschizatura spre interiorul cuptorului.

Se lasa primele 10 minute la foc mare pana incepe sa creasca , sa se deschida apoi dam focul la minim. Restul aluatului taiat il vom tine in continuare la rece pana il introducem in cuptor.

Se da prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat dupa ce a racit un pic.

Comentarii recente

  • Melianda

    18/05/2008 at 15:09

    oau cate din astea am mancat cand eram la mama acasa, noi ii spuneam osanzele si nu foloseam untura topita si osanza data prin masina si amestecata cu faina…o bunatate, super am sa fac si eu zilele astea ca imi plac tare mult.

  • Leila

    18/05/2008 at 23:40

    Nu stiu zau , Meli unde ai citit tu in aceasta reteta ca as fi folosit untura topita ???????????

  • Happy

    19/05/2008 at 19:31

    Pfoaaaiiii, ce fain ti-au inflorit! Super!

  • Leila

    19/05/2008 at 21:39

    Multumesc Happy .:)

    • Narcisa Galis

      02/10/2023 at 19:09

      Mi-e tare dor de niste haiose, dar nu cred ca am sanse sa gasesc osanza. Cu untura de porc ar merge oare?

  • Anonymous

    04/01/2012 at 20:59

    Mama face de cand eram copii mici, am facut si eu de revelion , sunt super !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram