Coji
3 oua
3 lg zahar
3 lg faina
Razatura de portocale
Crema
250 ml frisca
3 galbenusuri
100 gr zahar
½ plic gelatina(5 gr)
esenta vanilie
razatura portocale
Sirop
100gr zahar
150 ml apa
esenta vanilie(fiola)
coaja de portocale
Glazura
100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca
20 gr unt
Preparare coji
Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus dupa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt.Se coc la foc moderat .
Preparare crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa, amestecand continuu pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece. Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine. Aromatizam crema cu esenta vanilie si
razatura de portocala.
Glazura
Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul .Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale
Asamblare
Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata.
Comentarii recente
diamond
01/06/2010 at 00:31superbe, mi-ati facut o pofta maxima!:D pun reteta la catastif! 😀
Just me
01/06/2010 at 00:40vai cat de bine arata…..salivez! super aspectoase, usor de facut plus cred ca-s minunate la gust! felicitari…sunteti grozave:)
Cami
01/06/2010 at 00:42CHIAR CA SI UITASEM DE ELE ! Multam pt. reteta! Te asteapta o provocarea si citeva premii la mine! O saptamina minunata iti doresc!
Mary
01/06/2010 at 00:55meravigliose!
violette
01/06/2010 at 19:20O reteta minunata, indienele arata tare bine, iar de gust ce sa mai zic…cred ca sunt delicioase!
Roxana Maria
02/06/2010 at 14:51Felicitari!Arata super! Vreau si eu sa le prepar, insa am o nelamurire: ce fel de frisca ai folosit?
Lory
02/06/2010 at 23:42Fetelor multumesc mult pentru aprecieri.
E o prajitura tare buna ce merita incercata
Pupici Lory
Lory
03/06/2010 at 00:04Roxana eu am folosit frisca Meggle…dar tu poti folosi ce frisca doresti 🙂
Te astept cu impresii
Lory
Lissa's Cakes
03/06/2010 at 16:30Sunt superbe indienele Lory …vai de cand nu am mai facut…ma servesc de la tine cu una ,te pup!
Carmen
03/06/2010 at 19:40Arata grozav si de bune ce sa mai zic!Am luat reteta si cred ca am sa le incerc si eu!Felicitari!
Lory
03/06/2010 at 21:16Lissa multumesc mult…nici eu nu le mai facusem demult asa ca au disparut imediat:))
Cu una virtuala te servesc cu placere
Pupici
Lory
Lory
03/06/2010 at 21:24Carmen sunt sigura ca vor fi pe placul tau
Pupici
Lory
cryss95t
12/05/2011 at 21:32lg inseamna kg?
Lory
23/05/2011 at 00:31cryss95t :))) m-ai facut sa rad …cum poti sa crezi ca lg inseamna kg?
lg insemna-LINGURI
jani
17/12/2011 at 22:51cate negrese asamblate ies din 3 oua?
Lory
17/12/2011 at 23:15Nu mai stiu sigur …dar cred ca vre-o 10-12 buc
Anonymous
03/07/2012 at 17:11se vede ca sunt facute cu dragoste, arata ffoarte foarte bine. Delicios
Lory
03/07/2012 at 22:01Multumesc !!
Anonymous
19/07/2012 at 11:28super !! sa inteleg ca pot slabi 2-3 nkg pe saptamana daca mananc toate bunatatile de mai sus ?!! dan anghel
Lory
19/07/2012 at 13:14Daaaa!! Garantat!! :))))
Timea
13/09/2012 at 20:58Ce bunatati! Imi plac tare mult indienele.
Lory
14/09/2012 at 19:27Si mie imi plac mult :)…chiar ca nu le-am mai facut de multa timp ..se cer a fi refacute 😀
LoredanaCarp
16/12/2012 at 19:35Ina le treci doar prin sirop sau le dai cu pensula cu putin sirop …altfel risti sa se inmoaie prea tare .Cerculetele le poti face mai mari de prima data ..asta in functie de cum doresti tu .