Mereu mi-au placut Islerele si nu numai! Mereu sunt in cautare de noi retete de prajituri de casa. Aceste islere se prepara rapid si sunt deosebite. Dupa cum veti vedea am preferat sa le umplu cu gem de gutui in locul cremei de ciocolata si sa le trag in ciocolata la final. Personal imi par a fi mult mai bune decat cu umplutura clasica de ciocolata, dar va las pe voi sa decideti care varianta ar fi pe gustul vostru.
Ingrediente Islere :
200 g faina
200 g unt (sau untura)
150 g nuca macinata sau migdale
2 galbenusuri de ou
100 g zahar praf
un praf de sare
200 g gem de gutui
200 g ciocolata menaj
50 g unt
2 linguri lapte
Preparare Islere :
Se amesteca faina cu nuca macinata, zahar,unt, sare si galbenusurile de ou si se framanta pana se obtine un aluat omogen (daca este nevoie se adauga putina faina in plus daca este prea moale aluatul obtinut. Depinde acest aspect si de calitatea fainii ce o fosim). Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin o ora, dar se poate lasa si pe a doua zi.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina intindem aluatul fraged la o grosime de 4-5 mm, si cu o forma rotunda cu diametrul de 8-9 cm se decupeaza . Restul de aluat ce pica la decupaj se framanta din nou, se intinde si se decupeaza din nou. Rondelele decupate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit (la 175 grade ).
Se scot din cuptor se lasa la racit apoi se unge o rondea cu gem de gutui, dar poate fi si gem de caise, gem de macese si se lipeste cu alta rondea. Astfel obtinute, islerele le vor glasa cu glazura de ciocolata.
Preparare Glazura de Ciocolata :
Ciocolata se razuie pe razatoarea mare (se pot pune si bucati mai mari dar daca le razuim scurtam timpul de preparare al glazurii ! ) intr-un vas, adaugam 2 linguri lapte si 50 g unt. Vasul cu ciocolata o punem pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racorit si se glaseaza Islerele gata preparate ca in cele de mai sus descrise.
Poftiti de incercati cele mai fragede Islere !
Comentarii recente
ostahie gheorghe
13/04/2015 at 12:17reteta de islere a fost foarte buna, acum o vom incerca si pe cea cu gem. multumim foarte frumos
I am
08/11/2016 at 15:30Ar fi interesant sa vedem pasii urmati……poze…..video……mi-ar capta interesul,ca idee.Nu trebuie neaparat,ca am zis Eu,as reveni mai repede