Coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
9 oua mai mici
sare
Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat bourbon
sare
Decor
300 ml frisca
100 gr zahar pudra
esenta vanilie
zahar pudra vanilat
topping fructe de padure
topping ciocolata
Preparare coji
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea ,iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute .Se coc la foc iute timp de 13 min apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie.Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.
Crema
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina , 300 gr zahar,sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat bourbon..Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.
Asamblare
Dupa ce cojile s-au racit se taie pe din doua ,se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie) tot cu ajutorul posului cu sprit.Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.
Pofta buna!
ps.Ideea de prezentare am luat-o dintr-o revista
Comentarii recente
Cami
17/02/2010 at 16:10Arata aproape ca a le mele. Bravo! Foarte frumoase! Aluatul se poate face si cu mai putine oua.O zi buna! Cami
Mary
17/02/2010 at 16:19Stupendo!
panseluta-violet
17/02/2010 at 16:43fetelor,sunteti maiestre,ca pasarea maiastra
MONONOKE KITCHEN
17/02/2010 at 18:32Frumos de tot si delicios!
sarah
17/02/2010 at 19:20doamne cat sunteti de talentate.ador blogul vostru!daca reusesc sa fac lebedele astea deschid cofetarie :P.felicitari pentru toate retetele blogului
adnas54
17/02/2010 at 20:36Superbe… felicitari. Am vazut mai multe incercari, dar ale tale parca sunt reale si plutesc pe lac.
DANIELA BIGHIU
17/02/2010 at 21:05Ce idee minunata, arata super bine , felicitari.
Lory
17/02/2010 at 21:22Buna Cami,sunt frumoase si lebadutele tale numai ca reteta de coji e total diferita de a mea probabil de asta ai folosit mai putine oua.
Ouale folosite de mine erau cam mici 3 faceau cat doua normale
Lory
17/02/2010 at 21:22Mary multumesc
Lory
17/02/2010 at 21:25Pansy esti o draguta
pupice
Lory
17/02/2010 at 21:35Mononoke, Daniela multumesc mult de apreciere
Lory
17/02/2010 at 21:41Sarah se fac foarte usor …trebuie sa le incerci neaparat 🙂
Ne bucuram ca blogul nostru e pe placul tau.
Multumim mult
Lory
Lory
17/02/2010 at 21:42adnas54 cuvintele tale ma onoreaza multe pupice
Lory
Dana2dor
18/02/2010 at 17:18Dragele mele, lebedele voastre sunt cele mai frumoase pe care le-am vazut pana acum… Felicitari!!!!
Va puuuup!
Lory
18/02/2010 at 17:41Dana fiindca aceasta afirmatie vine din partea ta ..inclin sa-ti dau dreptate 🙂
Scuzati modestia:))
Te pup
Lory
Mamichan
11/03/2010 at 02:45Ce idee minunata!!Lebedele sunt minunat de frumoase.Felicitari
Iustina
11/03/2010 at 11:29oau, ce fain ti-au iesit. eu inca ma chinuit cu cojile de eclere..
Anonymous
12/04/2011 at 18:31cate lebede ies din aceasta compozitie
OANA
19/10/2011 at 05:04LORY FELICITARI , LEBEDELE ASTEA SUNT O OPERA DE ARTA …NU NUMAI UN DELICIU CULINAR
Lory
19/10/2011 at 20:38Oana multumesc mult :*
Cornelia
11/12/2015 at 16:14CATE lebede ies? Ca sa stie omul acre inimioare si cate gaturi sa modeleze… intrebare pusa de mai multe ori, dar ramasa fara raspuns…
Cornelia
11/12/2015 at 16:15*cate inimioare