Madlene cu glazura de ciocolata
Acum in prag de Anul Nou, va las o reteta de Madlene, pregatite cu indulcitorul natural Green Sugar.
Faptul ca nu schimba cu nimic gustul prajiturilor si le face cu mult mai putin calorice, Green Sugar este ingredientul perfect.
Madlene cu glazura de ciocolata-Ingrediente
150 g indulcitor Green Sugar
3 oua
100 g unt
75 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
1 lingurita coaja de lamaie
Glazura
50 g unt
2 linguri cacao
100 ml lapte
3 linguri green sugar
esenta de rom
Madlene cu glazura de ciocolata-Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu indulcitorul Green Sugar, coaja de lamaie si un praf de sare pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam laptele, untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Cu ajutorul unei lingurite sau un pos cu dui, punem compozitia in formele de madlene si le coacem la foc mediu timp de 15-20 de min.
Dupa ce s-au racit se glaseaza pe jumatate in glazura de ciocolata pe care am obtinut-o amestecand toate ingredientele la foc mic pana ce glazura s-a omogenizat.
Se presara cu fulgi de nuca de cocos, alune, nuci maruntite sau alte decoruri.
Comentarii recente
eliza
23/06/2015 at 20:19E musai sa fie green sugar sau poate fi zi zahar tos?
Loredana
23/06/2015 at 22:02Eliza poti folosi si zahar tos.
Loredana
01/07/2015 at 22:31Cantitatea de zahar este aceiasi cu a indulcitorului