Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mini cheesecake cu ciocolata si capsune

mini cheesecake cu ciocolata si capsune

Daca ai in frigider cutiute cu crema de branza, poti pregati in orice moment aceste mici mini cheesecake cu ciocolata si capsune. Sunt mici prajiturele cu o baza din biscuiti digestivi, unt si zahar peste care se pune o crema de branza mixata bine cu ou, zahar si arome. Totul merge la cuptor iar dupa racire se pot decora cu sosuri de fructe, ciocolata, fructe proaspete…dupa pofta si imaginatia fiecaruia.
Pe site veti gasi mai multe retete de cheesecake, in special fara coacere fiindca in sezonul de vara e de preferat sa aprindem cuptorul cat mai putin.
Va recoamd doua retete preferate de cheesecake, le gasiti mai jos, click pe numele de pe poza 🙂

Mini cheesecake cu ciocolata si capsune- Ingrediente

Blat de biscuiti

  • 150 g biscuiti digestivi
  • 75 g unt 82% grasime
  • 50 g zahar de cocos sau orice alt zahar
mini cheesecake cu ciocolata si capsune

Crema de branza

Decor

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • capsune
mini cheesecake cu ciocolata si capsune

Cheesecake cu ciocolata si capsune- Mod de preparare

Pentru blatul de biscuiti se mixeaza biscuiti digestivi in robotul de bucatarie, se adauga zaharul de cocos si untul topit si se mai mixeaza cateva secunde.
Intr-o tava pentru muffins se pun hartiutele si se imparte compozitia in mod egal. Din cantitatile date mai sus se obtin 10 buc.
Se preseaza bine cu o lingura si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 7-8 min. Se scot si se lasa sa se raceasca

Cum se pregateste crema de branza

Crema de branza pentru cheesecake se pune intr-un robot de bucatarie, se adauga zaharul, vanilia, ouale, amidonul si se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena.

Se toarna in formele pregatite, peste blatul de biscuiti si se introduce in cuptorul preincalzit la 160 grade C pentru 30-40 min.
Peste ciocolata maruntita se pune smantana fierbine si se lasa 5 min pana ce ciocolata se topeste. Se amesteca, se lasa sa se raceasca apoi se toarna cate o lingura pe fiecare mini cheesecake . Se trec capsunele prin ciocolata si se aseaza pe fiecare prajitura in parte.

Mini cheesecake cu ciocolata si capsune

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram