
Nu puteam intampina ziua de 8 Martie decat cu un desert savuros si primavaratic in care se regaseste dulceata capsunelor, pufosenia aluatului si cremozitatea glazurii.
Muffins surpriza cu capsune este un desert rapid ce poate fi pregatit cu usurinta chiar si de cei mai putin talentati in ale bucataritului.
Daca vrei sa iti impresionezi partenera pregateste acesti muffins si cu siguranta vei avea o zi reusita!!
Mai jos va recomand inca doua deserturi la fel de bune si usor de pregatit !!
Ingrediente- Muffins surpriza cu capsune
- Blat pentru 14 buc
- 110 g unt 82%grasime
- 2 oua
- 110 g zahar fin
- 110 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- un plic zahar vanilat bourbon
- un praf de sare
- 14 biscuiti oreo albi(sau alti biscuiti cu crema)
- 14 capsuni potriviti ca marime
- Glazura
- 280 g crema de branza pufoasa cu smantana Delaco
- 100 g zahar pudra
- 200 ml smantana lichida pentru frisca
- un plic zahar vanilat bourbon
- Decor
- capsune
- picaturi de ciocolata
Cum pregatim cei mai buni muffins
Asezam hartiutele in tava de mufiins.
Pune in fiecare hartiuta cate un biscuite oreo sau orice alt biscuite alb cu crema cam de aceiasi dimensiune. Peste fiecare biscuite se aseaza cate o capsuna proaspata.
Pentru a sta cu varful in sus li se indeparteaza codita cu un cutit.
Dupa ce tava a fost pregatita se trece la prepararea aluatului.

Intr-un castron se pune untul moale si zaharul si se mixeaza pana ce cristalele de zahar se topesc.
Se adauga ouale unul cate unul mixand pana la incorporare.
Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza.
Compozitia rezultata se pune intr-un pos cu dui si se toarna in jurul capsunei astfel incat sa nu o acopere in totalitate.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 17 min.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Cum pregatim glazura de branza pentru muffins
Pentru a obtine o glazura consistenta si cremoasa smantana si crema de branza trebuie sa fie rece de la frigider.
Se pun intr-un castron incapator, se adauga zaharul vanilat bourbon, zaharul pudra, un praf de sare si se mizeaza pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa.
Se pune intr-un pos cu sprit sau dui si se toarna pe fiecare muffins cate o avelina generoasa.
Se decoreaza cu felii de capsune si picaturi de ciocolata.
Se tin la frigider pana in momentul servirii!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Lazar Lucica
08/03/2021 at 11:01Hmm…ce bine arata.
Merita incercate aceste bunatati 😍
Loredana
10/03/2021 at 21:38Multumesc!!