600 ml frisca Megle sau Hulala
400 gr ciocolata menaj
1 plic intaritor frisca
1 sticluta esenta de rom
Cosuletele de ciocolata :
450 gr ciocolata menaj
4 linguri apa
20 gr rama (unt)
Preparare crema :
Punem 500 ml frisca la foc si adaugam la el cei 400 gr de ciocolata de menaj . Amestecam incontinuu pana ciocolata se topeste si lasam sa dea 3-4 clocote. Se pune crema la racit pana a doua zi la frigider.
Cum procedam cu cosuletele de ciocolata :
Ciocolata de menaj o punem la topit pe foc cu 4 linguri apa si cand e topita adaugam 20 gr rama. Ciocolata trebuie sa fie mai groasa sa o putem intinde in forme.
In forme punem folie alimentara si apoi cu ajutorul unei linguri punem in fiecare forma ciocolata in asa fel incat sa acoperim si peretii formei. Dam la racit formele cu ciocolata pana a doua zi .
In ziua urmatoare luam crema bine racita si il spumam la viteza maxima timp de 5 minute. Restul de 100 ml frisca ramasa o mixam si adaugam 1 plic de intaritor de frisca. Frisca batuta se adauga treptat cremei de ciocolata si mixam in continuare pana la omogenizare. Scoatem si formele care acum trebuie sa fie bine intarite , umplem interiorul cu crema de ciocolata si deasupra punem ciocolata topita ca si capac . Dam din nou la rece pana la intarirea capacelului apoi rasturnam suhaidele din forma.
Aceasta suhaida este una din dulciurile preferate din timpul copilariei. Din pacate in ziua de azi nu se mai produce.Cu aceasta reteta sper sa fi trezit amintiri placute celor care au avut ocazia sa deguste aceste minunate prajituri SUHAIDA.
Comentarii recente
mariana
17/07/2008 at 21:50Da!am mincat o caruta cind eram gravida!o cofetarie si-a facut planul cu mine!dar am consumat multe si dupa aia!am sa iau reteta!eu nu am facut acasa!bravo!
Leila
18/07/2008 at 07:56Multumesc Mariana . E prima incercare si la mine dar sunt delicioase . Pupice
Anonymous
13/09/2012 at 15:17Multumesc frumos pentru reteta ! Sotului meu ii place suhaida!