Ingrediente:Foi6 oua6 lg zahar6 lg fainarazatura de portocalaCrema4 oua400gr zahar4 lg apadoua esente rom(fiola)100gr cacaodoua pachete margarina ramaGlazura200 gr ciocolata150ml frisca50 gr unt Mod de preparare:FoiSe separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu doua lg de zahar si razatura de portocale.Se amesteca lejer cele doua compozitii peste ele adaugam faina cernuta si o incorporam usor.Pe hartie de copt intindem doua foi care le coacem la foc potrivit fara a le rumeni prea tare.Dupa ce le-am copt le pastram una peste alta pudrate bine cu zahar ca sa nu se lipeasca.CremaOuale ,zaharul si apa se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasa.Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la final aromatizam cu rom.Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul Al doilea rand de crema se traseaza una da si una nu astfel formand mici piramide.Se da la rece dupa care se glaseaza cu glazura preparata astfel:ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca ,binenteles amestecand continuu ..fara a o fierbe.Dupa ce a fost tinuta la rece se portioneaza in mici piramide.
Comentarii recente
Daniela
27/12/2009 at 22:13Ce frumoase sint… mi s-a facut pofta de-o piramida… Acum spune repede, in prima poza sint sase piramide, in ultima cinci… Cine a fost in vizita si a servit asa repede una ?!
divo
28/12/2009 at 01:44Ceau!!sunt Mihaela din Timisoara…am intrat pe site-ul bucataresele vesele:)si mi-au „ramas” ochii la „Piramidele din ciocolata”.hmmmmmmmm arata f bn si vreau sa le incerc sa le fac….
am o rugaminte…nu prea am inteles o „chestie”…o secunda…daaa „Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul Al doilea rand de crema se traseaza una da si una nu astfel formand mici piramide”…pos cu dui….ma ajutati..nu prea inteleg cum vine
vreau sa fac reteta asta…e prea „bestiala”
va multumesc…
ceau si…Sarbatori fericite!!
ma ajutati?
Lory
31/12/2009 at 20:30Mihaela imi pare rau ca iti raspund asa de tarziu :(…nu am mai dat pe aici de cateva zile…,,pos cu dui”…duiul e varful de metal cu ajutorul caruia turnam crema ,el e fara model…sprit se cheama cel cu model.
Cat despre cum am realizat-o …incerc sa-ti explic cat pot de bine..sper sa intelegi 🙂
Dupa ce ai trasat primul rand de suluri pe toata prajitura ,la fiecare doua suluri pui pe cel de-al treilea la mijloc…deasupra lor…satfel se formeaza piramida
uff sper ca e bine cum am explicat :))
ANCA
19/04/2010 at 20:58Lori deci m-am indragostit de piramidele tale arata superrrrr bune si tare frumoase
o sa le fac ff curand 🙂
Lory
19/04/2010 at 22:33Buna Anca,
Ma bucur ca piramidele mele sunt pe placul tau.
Incearca-le ,se fac usor si sunt foarte bune
Pupice
Lory
Dana
02/05/2012 at 17:06Doamna,am incercat reteta ce o dati pentru crema de ciocolata/cacao.
E foarte adevarat ca sunt antitalent,dezastru pot spune la gatit,dar am tinut laptopul deschis cu explicatii,cu imagini,urmand intru totul indrumarile dumneavoastra.
Dar…mie nu mi-a iesit!
Va spun ca in momentul in care am amestecat crema rece(oua+zahar+apa),cu untul,volumul a scazut,mai mult,s-a inmuiat.
Am adaugat gelatina sa poata sta pe foi.
Rugamintea mea la dumneavoastra,precizati unde am gresit.
Cu toata stima si respectul!
Dana
Lory
02/05/2012 at 23:41Buna Dana,
Din cate vad ai folosit unt .Acest tip de crema nu se preteaza la unt …asta daca nu folosesti un unt foate bun fara pic de apa.Singura explicatie asta e si imi pare sincer rau ca nu ti-a iesit 🙁
Lory
02/05/2012 at 23:44Uite aici le-am facut si in varianta cu crema ganache https://www.bucatareselevesele.ro/2012/01/piramide-cu-crema-ganache.html .O crema mult mai usor de pregatit ce contine doar ciocolata si frisca
Dana
03/05/2012 at 11:24Va multumesc pentru raspuns.
Cu stima,
Dana
Lory
04/05/2012 at 21:36Cu multa placere Dana :*
Dana
19/05/2012 at 18:11Stimata Doamna Lory,
e meritos ca postati retete de dulciuri exemplificate cu imagini si explicatii,dar si indrumati si corectati eventualele greseli aparute celor netalentati ca mine.
Da,ati avut dreptate!
folosind margarina Rama,crema a iesit PERFECTA.
Cu respect,
Dana
Lory
23/05/2012 at 01:14Dana ce ma bucur ca nu te-ai dat batuta si ai incercat din nou reteta …dar mai ales ma bucur ca ti-a reusit 🙂
Eu zic ca esti talentata mai ales ca ti-a reusit aceasta crema
Cu mai mult exercitiu vei reusi sa faci retete mult mai complicate
Sa ai spr in tot ce faci !!
Pupici :*
Lory
23/05/2012 at 01:16Si te rog nu imi mai spune Doamna Lory ..ci simplu Lory
Pup:*