Ingrediente pentru blat :
8 oua
10linguri zahar
12 linguri faina
8 linguri apa fierbinte
1/2 plic praf de copt
(reteta originala prevede sa pui si 1 lingura cacao ,dar eu am renuntat la ea )
Ingrediente crema :
500 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
6 linguri faina
200 gr zahar
250 gr unt (sau Rama la pachet)
Alte ingrediente :
2 plicuri Nuca cocos pentru ornat
ciocolata de menaj pentru glazura
Preparare Blat:
Cele 8 galbenusuri impreuna cu 10 linguri de zahar si 8 linguri de apa fierbinte le mixam pana devine spuma. Separat batem albusurile de la cele 8 oua ,spuma cu un praf de sare .Amestecam cu grija albusul batut cu galbenusurile spumate .In cele 12 linguri de faina adaugam si 1/2 de plic praf de copt apoi treptat o cernem peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza faina . Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul deja preincalzit pana aceasta este coapta (facem proba scobitorii ). Dupa ce blatul de piscot e copt il scoatem si il rasturnam pe un prosop curat unde il vom lasa sa raceasca complet , dupa care il vom taia in doua.
Atat din partea de sus cat si din partea de jos al piscotului vom decupa cu un paharel cerculete ,in asa fel incat sa fie egale la numar.
Preparare crema:
Intr-o cratita punem 6 linguri faina,200 gr zahar si treptat adaugam si cei 500 ml lapte rece. Amestecam sa nu faca gogoloase si apoi punem compozitia la fiert pana aceasta se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit apoi adaugam la ea cei 250 gr unt ,3 plicuri zahar vanilat si spumam compozitia pana devine omogena.
Asamblare :
De acum avem cerculetele decupate si crema e gata pregatita. Luam cate 2 cerculete si o parte o ungem cu crema .Cealalta parte o punem peste partea unsa si le lipim .Pe exterior o ungem din nou cu crema avand grija ca capetele sa nu le manjim si o tavalim prin cocos razuit.
Astfel obtinem bulgarasii de zapada .Ii asezam pe un platou si deasupra o glazuram cu ciocolata de menaj topita avand grija ca aceasta sa nu se prelinga (pentru aspect ) .
Comentarii recente
Cristina
12/12/2010 at 15:21Super arata bulgarasii! Nagyon szepek a labdak.
Leila
12/12/2010 at 15:34Koszonom ! Multumesc !
Az a prima mikor keszitem hogy egy csapasra keznel van 2 fajta suti :)) .
Udv. neked Cristina !
Cristina
12/12/2010 at 16:33Miert van 2 fajta? Melyik a masodik ?
Sidy
12/12/2010 at 17:05Vau de cand cautam eu reteta aceasta…..
Atata doar ca stiam ca se numeste „Caciula de cazac”
Felicitari ! Arata minunat si cu siguranta te lingi pe degete de ele….
Miha
12/12/2010 at 22:47Foarte frumosi!
Iulia
13/12/2010 at 12:56Foarte bine arata! Delicios!
Jolly
31/12/2010 at 01:42° Super, Bvlgari alb ca si in Holanda…
naty, galati
21/09/2011 at 15:36mmm arata bine de tot
miky
10/12/2012 at 21:27wawwwwwwwwwwwwwwww ce bine arata
Giovi
25/01/2014 at 12:42cat de mare trebuie sa fie tava in care se coace blatul ? multumesc
LianaFilipas
25/01/2014 at 13:08Eu am folosit o tava de 24×32 cm . Undeva in aceste marimi te incadrezi plus minus 2-3 cm. Ideea este ca trebuie sa obtii un blat mai inalt pe care il vei taia apoi in doua pentru a putea decupa cu paharelul. Restul de blat ce pica iti recomand sa incerci sa pregatesti si bombitele din piscot. Ar fi pacat sa arunci blatul ce cade la decupaj . O zi frumoasa iti dorim !
Anita
13/04/2015 at 18:24Mulțumesc pt rețeta , este delicioasa prăjitura , acum am terminat- o 🙂