Prajitura Capsunica, desert fara coacere. Prajituri rapide fara coacere. Prajituri cu capsuni. Prajituri cu frisca. Cele mai bune prajituri de casa.
Prajitura Capsunica-Ingrediente
piscoturi de sampanie
frisca- 500ml
oua 3 buc
zahar 300 g
gelatina 10 g
crema de branza 500 g
esenta vanilie
capsuni 500 g
Sirop
zahar 300 g
300ml apa
Prajitura Capsunica-Preparare
Ouale si zaharul batute bine se pun la fiert intr-un ceaunel pana incep sa fiarba,amestecand continuu.
Gelatina se pune si ea la hidratat in 100ml apa rece dupa care se adauga peste amestecul de ou si zahar cat inca este cald si se amesteca pana la dizolvare.
Peste frisca batuta spuma se adauga crema de branza, esenta de vanilie si compozitia de ou amestecata cu gelatina.
Intre timp am preparat si siropul astfel:
150 gr de zahar se caramelizeaza apoi se adauga apa si restul de zahar si se fierbe.
Piscoturile se trec scurt prin siropul racit, se aseaza una langa alta pe un platou formand un postament.
Se pune peste ele jumatate din crema si se aseaza deasupra inca un rand piscoturi insiropate.
Se adauga ultimul strat de crema si se orneaza cu capsuni.
Inainte de a fi servita, prajitura se tine cam 5 0re la frigider.
Pofta buna!
Comentarii recente
Vicky
29/04/2009 at 17:13Adevarat prajitura, arata superb, este o capsunica de neuitat, felicitari.Vreau si eu o feliuta…dar din pacate sunt la cura si nu pot manca…off
Mary
29/04/2009 at 17:27very nice this tiramisù!
mikkey
29/04/2009 at 20:37Looks so yummy and delicious! Bravo!
alison
29/04/2009 at 22:14suuuuperba prajiturica!merita muuulte,muuuulte felicitari!
LeoFlori
29/04/2009 at 22:19Oau! O frumusete de prajitura! Arata excelent si banuiesc ca e si buuuuna!
Jacktels Kochbuch
29/04/2009 at 22:45Hallo Lory,
Minunat aratä Cäpsuni-Tiramisu al täu.
Culorile singure iti sugereazä un Gust de vis , gustul direct este un Vis din care nu mai vrei sä te trezesti.Respekt.
Salutäri Jacktel
Ina
30/04/2009 at 11:34Oau! Capsunele arata ca niste fluturasi! Superba prajitura!
bucatar maniac
30/04/2009 at 13:28arata super bine capsunica ta!
Lily M.
30/04/2009 at 13:39Felicitari MAXIME pentru aceasta reteta. De la mine ai nota 10 PLUS.
Lory
30/04/2009 at 13:49Mary,mikkey thanks
Kiss 🙂
Lory
30/04/2009 at 13:51Vicky o feliuta subtire,subtire tot ar merge 🙂
multumesc
Lory
30/04/2009 at 13:52Alison esti o draguta
multumesc mult
pupice 🙂
Lory
30/04/2009 at 13:54Flori intradevar a fost foarte buna :)..a disparut imediat
Lory
30/04/2009 at 13:55Buna Jacktel,
multumesc de compliment,ma bucur mult mai ales ca vine din partea unui barbat 🙂
o zi buna
Lory
Lory
30/04/2009 at 13:57Ina m-ai facut sa zambesc…fiindca si mie mi se pareau a fi fluturasi si chiar am vrut sa-i dau aceasta denumire 🙂
Lory
30/04/2009 at 14:02Lily multumesc ,ma simt onorata
Pupice
Lory
30/04/2009 at 14:03Multumesc Bucatar maniac
Pupice:)
Ana
01/05/2009 at 09:27Prajitura extraordinara,ca toate retetele voastre,superb arata,cred ca si gustul e divin ! Si templetul imi place,si mai imi place ca asortati totul mereu cu bun gust. Felicitari!
Lory
01/05/2009 at 21:24Ana multumim de vizita,si apreciere
esti o draguta
Multe pupice
Lory si Leila
iby
19/01/2013 at 23:33arata foarte bine .as avea si eu o intrebare crema de branza este mascarpone ?va multumesc
LoredanaCarp
20/01/2013 at 10:20Crema de branza ce am folosit-o eu nu e mascarpone …dar tu poti folosi mascarpone sau orice alta crema de branza nesarata ce o ai la indemana .