Blat
4 oua
4 lg zahar
3 lg faina
1 lg cacao
1 pac praf de copt
crema
700 gr branza de vaci
300 ml frisca
6 lg miere de albine
3 lg zahar pudra(daca o doriti mai dulce)
1 lamaie
1 plic gelatina
esenta vanilie
sirop
150 gr zahar
250 ml apa
lamaie
decor
capsuni 500gr
gelatina pentru decor (tort- gelee)
Blatul
Se separa ouale ,galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul.Se amesteca lejar cele doua compoziti si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit.Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel:branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine,zaharul pudra,esenta de vanilie , coaja si zeama de la lamaie .Apoi adaugam gelatina ( care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert)si amestecam bine.Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Pofta buna!!
Comentarii recente
irina
30/06/2009 at 10:37Pare delicioasa!!!
irina
Mary
30/06/2009 at 10:45I like this cake its making my mouth water!
Mariana
30/06/2009 at 11:02Prăjiturile cu fructe sunt preferatle mele!
Iată o întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?” Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire 🙂
http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html
Mazilique
01/07/2009 at 00:26la gelatina, in loc de sirop de visine poti incerca si suc de portocale 😉
Maria
01/07/2009 at 12:59Beauty! Looks so delicious and tasty!
PACO
03/07/2009 at 11:53ce bine arata mi s-a facut gura apa
alison
03/07/2009 at 11:56tare bine mai arata,iar combinatia e savuroasa rau…felicitari!si pupici!
Lory
03/07/2009 at 13:45Doamnelor si domnilor va multumesc de apreciere,prajitura intradevar e delicioasa si merita incercata….puteti folosi si alte fructe fara nici o problema
Va pup dulce si va mai astept pe la noi
Lory
kity
05/07/2009 at 11:15SUPER reteta,super poze,super bunnn.
Pupici dulci dragi bucatarese !!!
Jacktels Kochbuch
06/07/2009 at 11:06Hallo Lory,
si de la mine un mare Compliment.
Poza a doua cu Bucata este megaprofessionell presentatä.respect.
Salutäri Jacob
Mariana
07/07/2009 at 07:37Revin cu un surâs şi cu întrebare nouă: ,,Care este valoarea unui surâs, a unui zâmbet în relaţiile umane?” Te aştept cu răspunsul tău aici: http://psalmdedor.blogspot.com/2009/07/care-este-valoarea-unui-suras-unui.html Îţi doresc o zi plină de zâmbet!
oliviutza
07/07/2009 at 23:54Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ati participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html