–Prajitura cu branza si capsuni, reteta prajitura de casa. Cele mai bune prajituri cu branza.Cum pregatim prajiturile cu branza si capsuni. Prajitura de casa cu capsuni.
Prajitura cu branza si capsuni-Ingrediente
BLAT:
250 gr unt,
100 gr ciocolata amaruie,
200 gr zahar,
zahar vanilat,
un pic de sare,
4 oua,
200 gr faina,
100 gr amidon din porumb,
30 gr cacao,
2 lingurite praf de copt,
3 lg lapte,
CREMA:
400 gr branza de vaci,
200 ml frisca,
200 gr iaurt Nutriday Delicios de Capsuni,
4-5 lg miere de albine (sau dupa gust),
zahar vanilat bourbon,
zeama si coaja de la o lamaie,
2 plicuri gelatina,
GLAZURA:
1 kg capsuni,
300 gr zahar,
2 plicuri gelatina,
150 ml apa,
50 gr ciocolata alba,
Prajitura cu branza si capsuni-MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o masa compacta.Se adauga treptat ouale unul cate unul.Se amesteca faina cu amidonul,cacao si praful de copt si se adauga treptat in amestecul anterior,se adauga si laptele si se mixeaza usor.La sfarsit adaugam ciocolata maruntita .Se pune la copt intr-o tava de 30/40cm tapetata cu hartie de copt.
CREMA DE BRANZA:
Branza se mixeaza impreuna cu mierea,iaurtul ,zaharul vanilatzeama si coaja de lamaie si gelatina( care a fost hidratat in 100 ml apa si dizolvata pe baie de apa)Compozitia obtinuta se amesteca cu frisca batuta.Blatul se aseaza intr-o forma detasabila sau un cadru metalic se toarna compozitia de branza si se da la rece pana se incheaga .
GLAZURA DE CAPSUNI:
Capsunii se mixeaza in blender sau robot.Pasta obtinuta se trece prin sita fina pentru a inlatura semintele.Se amesteca cu zaharul,150 ml apa rece apoi se pune la fiert pana da in doua trei clocote .Se da deoparte si adaugam gelatina hidratata in 100 ml apa rece.Se amesteca bine pana ce se dizolva gelatina.
Dupa ce glazura s-a temperat se toarna peste stratul de branza si se da la rece pentru cateva ore
Se inlatura cadrul metalic si se portioneaza cu un cutit fierbinte in bucati dupa placul fiecaruia .
Se decoreaza cu gratar de ciocolata alba si feliute de capsuni.
Comentarii recente
Adela Zilahi
08/06/2011 at 08:58Hmm ce as savura aceste feliute?! foarte bine arata!
VERONICA
08/06/2011 at 09:33Ce bine arata,este perfecta.fELICITARI.
Anonymous
08/06/2011 at 10:56wow!!ce bine arata!!dar de ce nu postati retele astea si pe RC? sunteti aceleasi Leila si Lory, nu?
B_S_C
Anonymous
08/06/2011 at 14:13-AMIDONUL DE PORUMB ..CU CE SE POATE INLOCUI..AS INCERCA PRAJITUTA DAR NU AM AMIDON DE PORUMB…FFF BINE ARATA…
Petronela
08/06/2011 at 15:55Mamamia arata extraordinar de bine!!Felicitari iar gustul trebuie sa fie desavarsit…De nota 100!!!!
o zi minunata!!!
Simona Patras
08/06/2011 at 16:38Foarte gustoasa!!!
Felicitari !!!
pansy
08/06/2011 at 18:12parca le-ati taiat cu laserul ! si eu am vrut sa fac azi o tarta cu branza si capsuni,tare seamana umplura voastra cu umplutura mea.mai ales glazura.pupu-va!
lia
08/06/2011 at 19:54bucatele perfecte !!!!!!!!!
Dulcegarii culinare
09/06/2011 at 00:54Cat de bine poate sa arate !!!! m-ati facut sa-i simt gustul !
Paradis
09/06/2011 at 07:33Am salvat-o pe cind ma intorc acasa din vacanta…acu sin 3 saptamini la dieta.Arata foarte bine si eleganta.O saptamina frumoasa!
Lory
09/06/2011 at 09:49Adela,Veronica multumesc mult :* va servesc cu mare drag 🙂
Lory
09/06/2011 at 09:53B_S_C multumim de apreciere !! ne poti urmari retetele aici pe blog :)cu siguranta vom mai posta si pe RCatunci cnd ne va permite timpul:)
Lory
09/06/2011 at 09:55Anonim daca esti din tara se gaseste amidon de porumb si nu e scump:) ..cred totusi ca il poti inlocui cu faina 🙂
Lory
09/06/2011 at 09:59Ai dreptate ,gustul e foarte bun :)..totdeauna prajiturile cu capsuni sunt deosebite gustul parfumat al capsunilor le da o anumita savoare !!
Lory
09/06/2011 at 10:00Simona multumesc :* Felicitari si mult succes!!..vad ca ti-ai facut blog:)
Lory
09/06/2011 at 10:03Pansy secretul „laserului” e cutitul fierbinte :)) E posibil sa semene umplutura cu a ta 🙂 eu am facut-o cum mi-a venit pe moment …defapt daca ma gandesc bine mai am o prajitura cu capsuni cam cu aceiasi umplutura 🙂
Pupici
Lory
Lory
09/06/2011 at 10:05Antonina multumesc mult !!!:*
Lory
09/06/2011 at 10:07Lia le poti obtine asa cum i-am spus si lui Pansy:)cutitul trebuie sa fie foarte ferbinte iar prajitura bine inchegata in cazul asta 🙂
pup:*
Lory
09/06/2011 at 10:09Paradis te astept cu impresii sunt sigura ca va fi pe placul tau :)Distractie placuta si o saptamana frumoasa !!
pupici:*
Craita
09/06/2011 at 10:48arata super fain prajiturica,ma gandesc cat o fi de buna!
googlelocuridemunca
11/07/2011 at 22:22Foarte gustoasa!!!
Rocsy Ciobanu
10/03/2012 at 19:08O combinatie minunata!!
Anonymous
07/04/2012 at 22:54Am facut astazi prajitura,este delicioasa…si arata superb!Felicitari pt reteta!
Lory
08/04/2012 at 13:56Ma bucur ca ti-a fost pe plac !! Multumesc!!
Anonymous
10/05/2012 at 19:13O minunata prajitura,arata foarte bine,trebuie sa o fac , copiii abia asteapta.
Anonymous
31/05/2012 at 13:37Se poate folosi pentru crema branza de vaci? facuta in casa? Nesarata banuiesc .
Lory
31/05/2012 at 14:16Am scris acolo destul de clar „branza de vaci” da,m-am rewferit la branza de vaci facuta in casa …bineinteles ca e nesarata 🙂
Un suflet
15/06/2012 at 17:18Eu am facut astazi prajitura, este la frigider…astept sa mi se intareasca compozitia de capsuni.
Am gustat deja crema cu branza si este minunata.
O reteta usor de facut, insa de efect!