Prajitura cu branza si glazura
Si de aceasta data am pregatit aceasta prajitura folosind Green sugar natural. Dupa cum am mai povestit si in alte retete sunt multumita de acest produs deoarece nu schimba gustul preparatului final.
Pentru Prajitura cu branza si glazura(cantitatile date in reteta de mai jos) folosim o tava 30×18 cm. Va sugeram sa incercati sa folositi si la alte prajituri Green sugar. Retete asemanatoare ar fi Prajitura Fanta, Prajitura Fanta la Pahar, Prajitura Fanta rapida. la care puteti folosi cu incredere Green sugar.
Ingrediente Prajitura cu branza si glazura :
Ingrediente Blat :
4 oua
4 linguri Green sugar (sau zahar)
50 ml ulei
3 linguri faina
1 lingura cacao
½ plic praf de copt
Ingrediente crema de branza :
500 g branza dulce de vaca (scoaca)
6 linguri Green sugar (sau 100 g zahar)
125 g unt sau margarina Rama la cub
Ingrediente glazura :
750 ml suc de struguri (carbogazos daca nu gasiti altfel)
2 plicuri budinca frisca
2 linguri Green sugar (2 linguri zahar)
Preparare Prajitura cu branza si glazura :
Galbenusurile impreuna cu green sugar, 50 ml ulei, 1 lingura cacao se amesteca pana devine spumoasa si adaugam la final faina in care punem si praful de copt, amestecam pana se incorporeaza.
Albusurile de ou se bat separat dupa care se adauga la compozitia de galbenusuri si se amesteca usor pana la omogenizare. Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coace blatul pana la proba cu scobitoarea.
Preparare Crema de branza :
Branza dulce de vaci (scoaca), se paseaza printr-o sita si se amesteca cu 6 linguri de Green sugar (poate fi si mai mult cu 1-2 linguri, depinde de gustul fiecaruia) si cu 125 g unt cu ajutorul unui mixer pana devine o crema omogena.
Preparare Glazura :
Intr-o cratita punem continutul de la cele 2 plicuri cu budinca, 2 linguri Green sugar, si turnam peste sucul de struguri. Punem la fiert pana se ingroase. Se lasa putin la racorit si se toarna peste crema de branza.
Asamblare Prajitura cu branza si glazura :
Blatul copt se lasa la racit. Intre timp se pregateste crema de branza ca in cele descrise mai sus si se toarna este blatul racit (blatul il asezam inapoi in tava dupa ce indepartam hartia de copt).
Pregatim glazura care dupa ce a fiert o lasam 1-2 minute la racorit amestecand intre timp in ea sa nu se formeze pojghita si apoi o turnam peste crema de branza. Punem tava cu Prajitura astfel pregatita la rece pentru cel putin 2 ore dupa care se poate servi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
machek ana
04/04/2015 at 20:02e deliciioasasi eu am facut-o
Liana Liana
05/04/2015 at 20:32Ma bucur ca a fost pe placul tau 🙂