Prajitura cu Bulion sau cum i se mai spune in alte parti Prajitura Saracului desi este foarte simpla este o prajitura foarte buna si in zilele de Post de peste an. Anul acesta de Craciun am pregatit prajitura si se pare ca si de Revelion am comanda asigurata. Va invit si pe voi dragi cititori sa o incercati.
Ingrediente Prajitura cu Bulion :
15 linguri ulei,
15 linguri zahar,
15 linguri bulion,
1 praf de sare,
faina cat cuprinde,
1 plic praf de copt,
dulceata de prune,
Preparare Prajitura cu Bulion :
Punem intr-un vas uleiul, bulionul, zaharul, praful de copt si sarea . Amestecam apoi adaugam treptat faina cat cuprinde pana obtinem un aluat omogen si elastic. Impartim aluatul rezultat in trei si fiecare parte o intindem pe dosul tavii si o coacem . Le lasam la racit apoi le ungem cu dulceata de prune. Ultima foaie o pudram cu zahar praf sau o glasam cu glazura de ciocolata.
Comentarii recente
Mihaela
27/11/2011 at 12:55Super!!! Exact reteta pe care o stiam 🙂 Ce bine arata!!! Doar ca mama umplea foile alternativ cu gem de caise si gris cu lapte. Acum ca suntem in post as incerca in loc de gris cu lapte, as putea pune budinca facuta cu lapte de soia sau cu suc de fructe
Kadia
27/11/2011 at 13:48interesanta, se simte la gust sau este doar pentru culoare 🙂
Leila
27/11/2011 at 21:09Mihaela , reteta e preluata de la soacra mea 🙂 care o umple doar cu dulceata , dar trebuie incercata si varianta mamei tale ,cred ca e delicioasa .
Leila
27/11/2011 at 21:10Kadia, nu se simte la gust 🙂 bulionul , e mai mult pentru culoare 😉
Vinyl Banner
29/11/2011 at 14:16I like this blog very much.Thanks for sharing such a valuable information.
Leila
30/11/2011 at 00:07With pleasure! Thank you for visiting us!
maria ignatmaria ignat
02/03/2012 at 13:41imi plac mult de tot retetele tale de post
Leila
02/03/2012 at 23:18Multumesc , Maria !
gabitzaco
14/05/2012 at 21:59ce inseamna ” faina cat cuprinde”? cum trebuie sa arate, sau cata faina aproximativ? cum stii daca ai pus prea mult sau prea putin?
Lory
17/05/2012 at 00:32Gabi asa cum scrie si Lia in reteta aluatul sa aiba o consistenta elastica numai buna de intins si sa nu se lipeasca de maini.Nu stiu sa iti spun eu acum ce cantitate fiindca nu am facut aceasta reteta ,iar Lia nu poate sa intre sa-ti raspunda 🙁
Iuliana Sarbu
10/08/2012 at 12:26Eu am facut foile acestea cu bulion dar umplute cu rahat (monocolor sau multicolor) macinat impreuna cu lamaie intreaga , cu tot cu coaja, adica (pentru a-i taia din dulceata) si amestecat cu margarina Rama (Delma). Este minunat de aromata, colorata iar foile cu bulion deosebit de fragede ! Merita incercata !
Simona
21/09/2012 at 14:31Prajitura copilariei mele:X
Anonymous
21/09/2012 at 15:34buna…chiar sunt fff incantata de dvs si imi place toate retele tau….o fac din toate cind vreau eu…va multumesc…
luciana
27/11/2012 at 21:24Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !
luciana
27/11/2012 at 21:24Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !
luciana
27/11/2012 at 21:24Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !
luciana
27/11/2012 at 21:24Oamenii sunt ca vinurile.cu timpul fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet. Si..cum tot se apropie urarile, eu va doresc sa deveniti din ce in ce mai bune !
rebeca22@yahoo.com
23/12/2012 at 15:07multumi pentru reteta asta sa vada dumnezeu sanatata
rebeca22@yahoo.com
23/12/2012 at 15:32guut
Silvia Cepreaga
11/01/2013 at 11:25Mi-a amintesc de copilarie,o facea matusa mea ,este foarte buna ,un gust dulce acrisor!am sa o fac si eu !
Maria Magdalena
25/01/2013 at 18:24multumesc pentru retete le grozave sava dea domnu multa sanatate are de unde invata tineretul
simona alexandra
22/03/2013 at 16:53Prăjitura copilăriei mele! Felicitări!
Veramente unica
31/03/2013 at 11:30Multumesc pt minunatele retete…voi incerca si eu aceasta prajitura..
Sanda Morar
23/10/2014 at 19:17multumesc