Prajitura cu caise si crema de mascarpone
Anul acesta nu am avut timp de torturi si de aniversari fiind in toiul examenelor. Nu se putea totusi sa nu pregatesc ceva dulce de ziua fetitei mele si uite asa a luat nastere aceasta Prajitura cu caise si crema de mascarpone.
Am pornit de la Prajitura rapida cu caise si am obtinut aceasta prajitura care a fost foarte apreciata de toti cei care au mancat din ea. Va recomand sa incercati ambele prajituri si pe aceasta, dar si Prajitura rapida cu caise, Tort cu crema de mascarpone si caise, cu siguranta va fi pe placul vostru. In locul caiselor puteti folosi piersici, prune, mango ,…
Ingrediente Prajitura cu caise si crema mascarpone :
4 oua,
100 ml lapte,
100 ml ulei,
250g faina,
1/2 plic praf de copt,
250 g zahar,
Ingrediente crema:
250 g mascarpone
250 ml frisca Megle
5 linguri zahar pudra
1 fiola esenta vanilie
1 plic gelatina (10 g)
Preparare Prajitura cu caise si crema mascarpone:
Intai de toate pornim cuptorul ca sa fie bine incalzit dupa care trecem la caise. Caisele se spala, se desfac in doua si se indeparteaza samburii.
Preparare blat :
Galbenusurile de la cele 4 oua freaca spuma cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand treptata 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de galbenusuri continuand sa amestecam pana la omogenizare.
Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare si se adauga la compozitia de galbenusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm) tapetata cu hartie de copt .
Asezam peste compozitie jumatatile de caise pe care le dam prin putina fina (se da prin faina partea cu coaja, si se aseaza peste compozitie cu miezul in sus) una langa alta, frumos in linie,dupa care dam tava la cuptor.
Primele 5 minute lasam flacara de la cuptor la maxim pana incepe blatul sa se ridice, apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Scoatem tava si lasam prajitura la racit.
Preparare crema mascarpone:
Punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.
Mascarponeme se amesteca cu zaharul pudra si fiola de esenta de vanilie. Gelatina rehidratata se incalzeste usor (se incalzeste, NU SE FIERBE !) si se adauga la mascarpone. Se amesteca pana se incorporeaza. Frisca se bate spuma, se adauga la crema de mascarpone si se amesteca usor.
Asamblare Prajitura cu caise si crema de mascarpone :
Crema de mascarpone se pune peste prajitura racita. Se glaseaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si se da la rece pentru 1-2 ore dupa care se poate servi.