Prajitura cu ciocolata si zmeura.Reteta prajitura cu ciocolata si zmeura.Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu zmeura.
Prajitura cu ciocolata si zmeura-Ingrediente
Foi
9 oua
9 lg zahar
7 lg faina
2 lg cacao
esenta de rom
Crema I
200 gr ciocolata cu lapte
200 ml frisca lichida
Crema II
200 gr ciocolata alba
170 ml frisca lichida
1 lgt esenta de vanilie
350 gr zmeura
Sirop
150 gr zahar
250 ml apa
3-4 linguri Amaretto
sau
esenta de rom
Prajitura cu ciocolata si zmeura-Mod de preparare
Creme
Prima data pregatim cremele fiindca trebuie sa stea la rece cam 3-4 ore sau peste noapte.
Modul de preparare e unul foarte simplu .
Punem ciocolata si frisca intr-un vas si tinem pe foc mic pana ce ciocolata incepe sa se topeasca …in tot acest timp amestecam continuu.
Atentie amestecul nu trebuie sa dea in fiert.
Asa procedam pentru ambele creme .
Dupa ce s-au racit le punem in vase individuale si le introducem la frigider .
Dupa ce au stat la frigider 3-4 ore sau peste noapte le scoatem si le spumam cu ajutorul mixerului.
Tot acum le putem aromatiza cu ce dorim. De preferat esenta sa fie cat mai concentrata ca sa nu punem mult si sa nu riscam sa taiem cremele.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul iar cand s-a racorit aromatizam cu amaretto sau esenta de rom.
Preparare Foi Prajitura
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 6 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de rom.
Se amesteca lejer cele doua compozitii peste care cernem faina amestecata cu cacao.
Incorporam bine cu miscari usoare fara ca albusul sa se lase.
Impartim compozitia in trei si o intindem pe hartie de copt sub foarma de foi cu dimensiunile de 25/35 cm.
Se coc timp de 15-20 min la foc potrivit (dupa cuptorul meu …eu tin butonul la pozitia 3)
Se lasa sa se raceasca dupa care se indeparteaza hartia de copt.
Prajitura cu ciocolata si zmeura-Asamblare
Insiropam usor prima foaie dupa care intindem crema de ciocolata alba,
Asezam deasupra un strat generos de zmeura dupa care punem si a doua foaie pe care o insiropam la fel ca si pe prima.
Intindem si stratul al doilea de crema din ciocolata cu lapte, peste care asezam zmeura si ultima foaie .
Insiropam usor si dam la rece prajitura pentru 2 ore.
Dupa ce s-a racit bine o portionam dupa preferinte.
Eu le-am portionat in prajituri cu latura de 6-7 cm, apoi le-am glasat in ciocolata si le-am decorat cu o avelina din crema si o zmeura proaspata.
Comentarii recente
Alina C.
26/07/2012 at 08:35Arata perfect!
Lory
26/07/2012 at 11:32Multumesc Alina !!
Top Cuisine avec Lavi
26/07/2012 at 09:15Vai, cat de bine poate sa arate! Senzational!
Lory
26/07/2012 at 11:33Lavi multumesc !! intradevar a fost foarte buna!!:)
Angelica
26/07/2012 at 10:13Doamne,cum arata!!!!E nebunie curata!Ispititoareoooooooooo!
De unde tot ai zmeura???Ai tu in mod sigur o rezerva generoasa de tot faci atatea bunatati.
La noi s-a dus demult,dar noroc ca macar gasesc de aia congelata.
M-as inscrie pe lista si io la cateva bucati,da’ acum chiar ca n-am cum s-ajung la tine:-((
Pune deoparte ceva zmeura,o sa cer sa mi-o faci cand ajung la tine cu alta ocazie:-))
Te pup Lory draga si pe Liuta la fel!
Lory
26/07/2012 at 11:38Ispititoare zici? tu vorbesti?:))) ca numai bunatati faci de inebunesti omul asa slab de inger ca mine :))).
Spre surprinderea mea azi am vazut zmeura in piata 🙂 cei drept tot la 20 ron kg …pentru o prajitura ma incumet sa cumpar acolo vre-o juma de kil…trece vremea lor si iti pare rau ca nu ai facut ceva si cu zmeura .
De pus deoparte nici vorba …de unde ? mai bine cumpar la iarna congelata din magazin…tot atat te ajunge 🙂
Te pupam si noi :*:*
Sa ai o zi frumoasa!!
Rita
26/07/2012 at 11:45Nu incetez sa spun ca imi place la nebunie combinatia de zmeura cu ciocolata. Prajiturile astea arata splendid. Participa cu ele te rog la Dulce Romanie, provocarea lunii. Una din teme e zmeura+vanilie. Te-as mai intreba ceva: Aluatul pentru foi o faci intr-una sau pe rand pentru cele trei foi? Pentru ca eu le fac pe rand. Poate ai o metoda mai buna. O zi frumoasa sa ai.
Lory
30/07/2012 at 21:04La aceasta prajitura am facut foi separat 🙂
M-am inscris cu ea la provocare 🙂
Anonymous
26/07/2012 at 11:56Buna, in ce tava ai copt foile? Ce dimensiuni? Multumesc!
Lory
30/07/2012 at 20:49Scrie in reteta:)
Mare Maria
27/07/2012 at 10:31Un deliciu total:)!!!!!! Senzational! Pupici
Lory
30/07/2012 at 20:57Multumesc!!:*
Rocsy Ciobanu
06/08/2012 at 19:46Senzationala!Bravo!
yaya6
08/08/2012 at 09:42un deliciu!!! de vitrina!!
Elena
27/04/2013 at 15:05In crema 2 cand se adauga zmeura ? 🙂
LoredanaCarp
28/04/2013 at 16:26La crema doi tot deasupra presari zmeura.
Elena
28/04/2013 at 16:10Nu am gasit zmeura, nici macar congelata, dar am cumparat coacaze congelate. Oare se intampla ceva daca fac schimbarea asta ?
LoredanaCarp
28/04/2013 at 16:25Elena va fi doar diferenta de gust!!Eu zic ca merge si cu coacaze 🙂
fiore6
13/06/2013 at 20:50am facut-o ieri si n-a mai ramas nimik din ea … prea dulce, prea zmeurata, prea buna … ca sa ramana nemancata….DEMENTIALA!
LoredanaCarp
13/06/2013 at 22:29Fiore ma bucur ca ti-a placut reteta si ca ai incercat-o!! Sa va fie de bine !! 🙂
Ella
20/12/2015 at 11:52Vad ca aici sunt doua crème de ciocolata alba si alta de ciocolata cu lapte.Daca foile se umplu cu crema de ciocolata alba unde se foloseste crema de ciocolata cu lapte?
Lidia
15/07/2017 at 11:37Asta ma intrebam si eu …
Dar ma gandesc ca pe primul blat e prima crema iar pe al2lea a doua crema