Blat:
5 galbenusuri,
180g zahar,
1 plic zahar vaniliat,
200g faina,
un plic praf de copt,
10 linguri apa,
Crema:
200g margarina Rama sau unt 82%grasime,
350ml lapte,
100g nuca de cocos,
1 lingura amidon alimentar,
esenta de rom,
Glazura:
5 albusuri,
200g zahar,
nuca de cocos,
aschii de ciocolata alba,
MOD DE PREPARARE:
Galbenusurile impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si apa se mixeaza pana isi maresc volumul si cristalele de zahar sau topit.Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam lejer pana se incorporeaza.Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 15 min.
Crema
Nuca de cocos se amesteca cu amidonul dupa care adaugam lapte cald putin cate putin pana il incorporam pe tot.Punem amestecul la foc amestecand continu pana se ingroasa .Se da deoparte iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de rom(dupa gust) .Margarina (untul) o spumam cu mixerul si adaugam in ea compozitia racita(nu toata deodata ) timp in care se mixeaza cu mixerul.
Asezam blatul racit pe o tava intindem crema deasupra dupa care asezam stratul de bezea rece pe care il preparam astfel:mixam albusurile cu zaharul pe baie de abur pana compozitia devine putin mai tare.
Se presara deasupra nuca de cocos si ciocolata razuita si se da la rece.
Se portioneaza dupa cum doriti.
Comentarii recente
sarah
01/07/2011 at 18:34imi place foarte mult prajitura ta.as vrea totusi sa gasesc o metoda de preparare termica a bezelei ca nu-s prietena cu oul crud.oricum gasesc eu cevaca arata super si trebuie sa o incerc.pupici
Lory
01/07/2011 at 18:43sarah dar si bezeaua necesita unn tratament termic .Ea trebuie tinuta pe baie de apa pana ce isi schimba consistenta .:).Ma bucur cati place :* reteta e culeasa de pe net am mai facut eu ceva mici modificari 🙂
sarah
01/07/2011 at 19:22aaaa acum mai mai citit odata.ete la ce e buna rubrica comment.am vazut initial reteta intr-o pauza de spalat pe jos si doar am salvat link-ul.cred ca n-aveam ochelarii atasati ca am omis partea cu pusul pe aburi :))merci mult.pupici
Alice
02/07/2011 at 13:45bunatate….
gaby_d
03/07/2011 at 22:15Ce-mi place combinatia.Bezeaua..se stie :)), o iubesc.
Foarta faina!
Anonymous
19/12/2011 at 21:40nu inteleg la glazuta cata nuca de cocos
Leila
19/12/2011 at 21:44Anonim , la glazura nu ai cantitate fixa data de nuca de cocos 🙂 Reteta spune ca deasupra bezelei presari nuca de cocos si ciocolata alba razuita . Depinde de tine cata nuca vrei sa presari deasupra 🙂
Rocsy Ciobanu
29/08/2012 at 21:33Ce aromata!
claudia
05/01/2013 at 22:34ce dimensiuni are tava in care ai facut prajitura? tava mea este 24/36. multumesc anticipat pentru raspuns.
Nico
17/12/2016 at 12:30In crema cred ca merge mai bine esenta de vanilie, nu de rom . Eu pun chiar si putina esenta de migdale. Oricum e chestie de gusturi.
Loredana
18/12/2016 at 16:01Da, e in functie de gust .Poti pune ce aroma doresti !! 🙂
nina
16/04/2017 at 22:15oare e ceva greseala sau in crema nu se pune zahar deloc? tot am recitit dar nu am vazut, nici la ingrediente nici in preparare.
Loredana
26/04/2017 at 15:50Nu se pune. E foarte dulce bezeaua, asa ca compenseaza.