Prajitura cu crema de branza si menta este o prajitura dietetica ce poate fi consumata atat de cei ce au diabet cat si de cei ce tin dieta Dukan.
Se pregateste destul de usor cu ingrediente nu prea pretentioase.
Eu zic ca merita sa o incercati!!
Ingrediente
Blat
8 albusuri
3 galbenusuri
6 linguri amidon
3 linguri tarate de ovaz
7 linguri indulcitor praf
esenta de vanilie
2 linguri de cacao
1 1/2 linguri praf de copt
Crema
500 g branza de vaci 0,2% grasime
8 linguri indulcitor
5 galbenusuri
esenta de menta
un strop de colorant verde
1 1/2 linguri gelatina
Sirop
250 ml apa
3-4 linguri indulcitor
esenta de menta
masura-lingura de supa
tava sau cadru metalic detasabil-30/20 cm
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu indulcitorul praf.
Se adauga galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie si se incorporeaza.
Se adauga amidonul amestecat cu praful de copt si se incorporeaza usor cu o spatula.
Se adauga si taratea de ovaz amestecata cu cacao si se incorporeaza bine .
Se toarna compozitia intr-o tava (30/20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc potrivit cam la 180 grade celsius timp de 20-25 min sau pana la proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Se fierbe siropul si se aromatizeaza cu esenta de menta dupa ce s-a racit.
Crema
Punem gelatina la hidratat in 50-70 ml de apa rece.
Galbenusurile se pun intr-un ceaunel cu indulcitorul, se mixeaza bine si se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana ce se albesc si se spumeaza.
Peste galbenusurile calde adaugam gelatina hidratata si amestecam bine pana ce se dizolva.
Lasam amestecul la racit.
Mixam branza impreuna cu esenta de menta, adaugam compozitia de galbenus si gelatina si incorporam bine.
Dam putina culoare amestecului cu un strop de colorant verde.
Indepartam hartia de copt de pe blatul racit si il asezam in forma in care l-am copt.
Insiropam dupa preferinta apoi turnam deasupra crema de branza.
Nivelam bine si dam tava la frigider cateva ore .
Portionam dupa preferinta.
Din cantitatile date am obtinut 15 portii generoase .