Va recomand cu incredere prajitura cu crema de lamaie si marmelada!!
Face parte din seria de prajituri de casa, se face usor, iar ingredientele folosite sunt la indemana oricui.
Ingrediente
Foi
6 lg ulei
6 lg zahar
3 oua,
200 ml lapte
1 plic amoniu pentru prajituri(o lingura)
800 gr faina
Crema
400 ml lapte
400 gr zahar
5 lg faina
200 gr unt
o lamaie (coaja si zeama)
un pic de sare
250 gr marmelada de fructe
Mod de preparare
Se bate cu mixerul ouale cu zaharul si uleiul se adauga laptele in care am dizolvat amoniul.
Se amesteca bine apoi se adauga faina putin cate putin pana obtinem un aluat elastic numai bun de intins.
Se imparte in 4 bucati, se intind in foi pe care le coacem pe hartie de copt.
Inainte de a le baga la cuptor se inteapa cu o furculita.
Atentie foile trebuie mai mult sa se usuce nu sa se rumeneasca.
Crema
Se amesteca zaharul cu faina apoi se adauga laptele amestecand ca sa nu lase gogoloase.
Se pune la fiert si se amesteca continuu pana se ingroasa .
Se da deoparte si se adauga untul amestecand crema cu ajutorul mixerului.
La final se adauga coaja rasa si zeama de la lamaie .
Se intinde un strat de crema pe prima foaie, se aseaza cea de a doua foia apoi se intinde un strat de marmelada.
Continuam cu cea de a treia foaie peste care punem restul de crema.
Asezam si ultima foaie , punem peste prajitura o foaie de hartie de copt si o suprafata plana (tocator) peste care asezam o greutate.
Prajitura se lasa la rece pana a doua zi.
Dupa ce foile s-au inmuiat bine se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Comentarii recente
Ioana Iusco
14/03/2013 at 20:33o fi buna dar, mie nu mi-au iesit foile. Sunt tari si nu s-au muiat deloc! Cine imi poate spune unde am gresit? Crema, in schimb, e delicioasa!
LoredanaCarp
15/03/2013 at 09:56Prajitura asta am facut-o de foarte multe ori si nu am avut probleme niciodata 🙂 Chiar nu imi pot da seama de ce nu s-au inmuiat …nici a doua zi nu erau moi? Singura solutie e sa maresti cantitatea de lapte la crema in loc de 400 sa pui 500 ml , astfel crema iese un pic mai subtire si cred ca ajuta la inmuierea foilor .Sau ma gandesc ca ai uscat foile prea tare .Ele nu trebuie sa se rumeneasca, la palpare sa fie cat de cat moi
Ruxandra
21/12/2013 at 17:57cam cat timp trebuie sa stea la cuptor? 🙂