Azi va aduc in atentie prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizate.
E o prajitura usor de pregatit si cu ingrediente la indemana oricui.
La inceputul lunii am primit in dar de la Solaris un cos cu multe bunatati printre care se afla si batoane de vanilie.
Multumesc mult!!
Au picat foarte bine fiindca le-am folosit la crema de vanilie.
A iesit cu mult mai aromata decat daca as fi folosit zahar vanilat sau esenta de vanilie.Cei drept sunt mai scumpisoare dar fac toti banii .
Vi le recomand , ca de altfel toate produsele Solaris.
Blat
6 oua
250 g zahar
125 ml lapte
250 g faina
50 g cacao
un pachetel praf de copt
un varf de cutit de sare
esenta de vanilie
Crema de vanilie
12 galbenusuri
16 lg zahar
120 gr amidon
600 ml lapte
600 ml frisca
un baton de vanilie de la Solaris
un praf de sare
Sirop
100 gr zahar
250 ml apa
coaja rasa de lamaie
Glazura
200 gr zahar
300 gr nuci
Blatul
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.
Adaugam si faina amestecata cacao, praful de copt si sarea alternand cu laptele.
Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.
Compozitia se toarna intr-o tava(42x29cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat cam 30 min sau pana la testul cu scobitorea.
Crema de vanilie
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul si 100 ml lapte rece .
Punem restul de lapte la fiert impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua.Cand a dat in fiert laptele, scoatem batonul si turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa,
Lasam la racit timp in care batem frisca.
Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata.
Glazura
Punem zaharul la topit, adaugam nuca cand devine lichid si usor aramiu, amestecam dupa care rasturnam amestecul pe o tava unsa cu putin ulei si lasam la racit.
Maruntim in robot.
Blatul racit se taie in doua foi.
Asezam prima foaie in forma in care am copt blatul( forma mea are peretii detasabili) insiropam usor cu siropul fiert si racit, turnam deasupra jumatate din crema de vanilie, asezam si cea de a doua foaie, presam usor, insiropam si intindem deasupra restul de crema.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore iar inainte de a o portiona presaram deasupra nuca caramelizata maruntita in robot.
Nota.
Albusurile ce va raman de la crema le puteti folosi sa pregatiti prajitura din albusuri cu fructe confiate sau prajitura Angel Food Cake
Fiindca prajitura am facut-o de ziua mea de nume (Elena) , va las si o floare ce am primit-o in dar !!
Comentarii recente
marta
21/04/2014 at 20:21exceptionala :*
LoredanaCarp
23/04/2014 at 10:20Stiu !! 🙂 ma bucur ca v-a placut !!
musat veronica victoria
06/04/2015 at 20:40Excelenta prajitura! Si cred ca este si f. buna.
Nicoleta Dache
10/04/2015 at 17:18Ft bună mi-a ieșit. Ești tare!
Elena
25/12/2015 at 20:07Eu am facut ieri prajitura .
600 ml frisca llichida ? Eu am folosit frisca la plic .
A iesit putin cam moale crema
Este foarte gustoasa
Loredana
28/12/2015 at 22:45Elena e de preferat sa folosesti frisca lichida nu la plic, probabil de asta ti-a iesit moale crema,
ramona
17/03/2016 at 04:52eu tot nu inteleg:6 oua la blat si 12 la crema ? Atat de multe oua ?
ramona enache
17/03/2016 at 04:556 oua la blat si 12 la crema (adica galbenuse )..nu sunt cam multe ?
Loredana
22/03/2016 at 20:54Ramona nu sunt multe, dar se pot pune si mai putine daca ti se par prea multe.