De Craciun am pregatit aceasta Prajitura cu Crema de Visine si a fost atat de buna incat nu se putea sa nu impartasesc cu voi reteta prajiturii, poate o incercati de Revelion. Foile se pot coace din timp si ulterior se pot umple cu crema de vanilie si visine. Combinatia de vanilie si visine este una foarte buna si este printre preferatele mele. Asa ca nu mai pierdem vremea si trecem la reteta. Sa nu uit, aveti nevoie de o tava cu marimea de 20 x27 cm, dar poate sa fie un pic mai mare. Nu va fi prea inalta prajitura daca tava folosita e mai mare.
Va recomandam sa rasfoiti si sectiunea cu Retete Torturi si Prajituri unde veti gasi multe retete cu prajituri de casa si torturi.
Ingrediente Foi Prajitura cu Crema de Visine :
2 oua
8 linguri ulei
8 linguri lapte
8 linguri zahar
30 linguri faina (+/- 1 lingura)
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare (cat se ia intre 3 degete)
Ingrediente Crema de Visine :
1 borcan de 800 ml cu visine fara samburi in suc propriu(sau se poate folosi 1kg visine proaspete sau congelate )
2 budinci frisca
150 g zahar
8 linguri apa rece
Ingrediente Crema de Vanilie :
80 g amidon alimentar
1-2 fiole esenta de vanilie
500 ml lapte
100 g zahar
3 oua
150 g unt
3 linguri zahar
Preparare Foi Prajitura cu Crema de Visine :
Ouale intregi impreuna cu zaharul se amesteca cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam treptat amestecand mereu ,uleiul, laptele, sarea si la final faina in care punem praful de copt. Amestecam in continuare cu mixerul pana se omogenizeaza si apoi continuam sa lucram aluatul obtinut cu mana (se poate sa trebuiasca sa mai adaugati 1 lingura de faina ), pana se incorporeaza bine faina. Aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale si se coc pe fundul tavii 4 foi.
Preparare Crema de Visine pentru Prajitura cu Crema de Visine:
Visinele din borcan se rastoarna intr-o cratita, se maruntesc cu mixerul vertical putin, se adauga budincile de frisca dizolvate in apa rece, se adauga zaharul si se pune la fiert pana se ingroase. Lasam la racit si in acest timp ne ocupam de Crema de Vanilie
Preparare Crema de Vanilie pentru Prajitura cu Crema de Visine :
Cele 3 oua intregi se amesteca cu zaharul, vanilia si amidonul. Se adauga treptat laptele rece si se pune la fiert pana se ingroase. Amestecati mereu sa nu se prinda crema. Lasam la racit dupa care adaugam la crema de oua untul frecat cu 3 linguri de zahar.
Asamblare Prajitura cu Crema de Visine :
O foaie se unge cu crema de visine, urmatoarea cu crema de vanilie, iar o foaie cu visine, iar ultima se presara cu zahar praf. Se acopera cu o folie sau punga si se pune la rece pentru cateva ore. Si finalul .
Sarbatori Binecuvantate sa aveti alaturi de cei dragi ! Pofta Buna !
Comentarii recente
olivia
29/12/2016 at 11:41Minunata.La multi ani!
cozia
30/12/2016 at 09:17cum se zice, aferim si multumim 🙂 intotdeauna prajiturile pot detrona un tort, cred eu, mai ales la noi la romani.
LA MULTI ANI CU SANATATE SI BUCURII!
Valentina
30/12/2016 at 17:13Multumesc! Este delicioasa! Nu mai zic de crema de visine…buna,buna ?! Este trecuta la favorite.Sarbatori fericite!
NICOLETA
12/03/2017 at 19:00DAR SE PUN FOILE LA COPT ??
Liana Liana
12/03/2017 at 19:20SCRIE CA SE PUN LA COPT, LA PREPARARE FOI !
Nicoleta
13/03/2017 at 16:04Super!!!!