Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Prajitura cu foi si crema de ciocolata este o prajitura de casa usor de preparat si foarte buna. Pe cat este de simpla pe atat este de aspectuoasa. Este o prajitura usor de preparat atat de Pasti cat si de Craciun.
Gasiti numeroase prajituri in sectiunea, Retete de Torturi si Prajituri.
Ingrediente Foi Prajitura cu foi si crema de ciocolata :
500 g faina
2 oua
150 g untura (unt sau margarina)
50 g zahar
1 pachet amoniu pentru prajituri (7 g)
150 – 200 ml lapte
Ingrediente Crema de ciocolata :
1 l lapte
350 g zahar
50 g cacao
1 plic zahar vanilat
4 linguri pline cu faina (80 g)
1 budinca de vanilie
200 g unt (sau margarina Rama cub)
Preparare Prajitura cu foi si crema de ciocolata :
Faina se amesteca cu untura, zaharul si cele 2 oua intregi. Dizolvam in 150 ml lapte plicul cu amoniu si adaugam treptat la faina (poate va fi necesar 200 ml lapte , atunci mai adaugam inca 50 ml) amestecand pana obtinem un aluat omogen si usor de intins. Aluatul obtinut il impartim in 4 parti egale.
Fiecare parte se va intinde pe dosul tavii si se coace(este copt cand foaia devine rozalie). Foaia coapta cu ajutorul unei spatule, sau cutit mai lung se desprinde usor de tava si se pune pe hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat obtinand astfel 4 foi. (tava folosita la aceste cantitati este de aproximativ 28 x 40 cm, plus minus 1-2 cm in functie de cum masuram … )
Preparare Crema de ciocolata :
Zaharul, budinca, zaharul vanilat, cacaua si faina se pun intr-un vas. Adaugam treptat 1 l de lapte si punem la fiert pana se ingroasa. Lasam sa raceasca bine apoi adaugam 200 g unt taiat bucatele si amestecam cu mixerul pana se incorporeaza untul in crema fiarta.
Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Umplem foile cu aceasta crema si tragem peste o punga sau folie alimentara pentru cateva ore. Dupa ce foile s-au inmuiat deasupra punem o glazura de ciocolata. Eu am folosit reteta de mai jos pentru glazura si sunt foarte multumita de ea (am folosit cantitati duble pentru a acoperi frumos prajitura):
Ingrediente glazura :
1 ou intreg
3 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
50 g unt sau margarina
Preparare glazura :
Intr-un vas punem oul impreuna cu 3 linguri zahar pudra si 2 linguri cacao. Punem vasul la foc si amestecam pana toata compozitia se topeste si se fluidifica putin(se simte la cum se schimba consistenta ei), atentie NU SE FIERBE !
Cand s-a topit luam de pe foc si adaugam untul(sau margarina). Amestecam pana acesta se incorporeaza si il turnam peste prajitura fiebinte. Lasam pana a doua zi ca glazura sa se inchege dupa care se poate taia si servi.
Pofta Buna si spor la prajiturit !
Comentarii recente
Haplea
11/04/2015 at 18:03Arata super! Sarbatori fericite!
Teodorescu Iustina
15/10/2015 at 14:29Aveti cele mai bune retete si pentru acest lucru va multumesc!
Ma inspir in fiecare zi din ele si ies de fiecare data super ok!
Liana Liana
25/10/2015 at 19:41Multumim, Iustina.
Gabriela
05/04/2018 at 01:52Oare se poate inlocui cu altceva budinca? 🙂
Loredana
24/04/2018 at 20:33Cu o budinca pregatita in casa!!