Prajitura cu fructe de vara
INGREDIENTE:
5 oua,
3 lg ulei,
4 lg zahar,
5 lg faina,
2 lg apa,
o jumatate lgt cu praf de copt,
400 gr amestec de fructe (prune, piersici, caise, mure, zarzare, nectarine),
2 lg miere,
Servire:
inghetata de piersici si caise ,
ciocolata neagra .
Prajitura cu fructe de vara
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul pana se albesc.Se adauga apa, uleiul si se mixeaza incontinuare. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza usor. Se cerne faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Compozitia se rastoarna intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit timp de 20 min .Se scoate ,se aseaza fructele dupa imaginatia fiecaruia se unge cu miere incalzita si se mai da la cuptor pentru inca 20 min la foc potrivit pana cand aluatul este copt si fructele rumene.
Se serveste cu gratar de ciocolata si un glob de inghetata.
Comentarii recente
gaby_d
02/08/2011 at 11:07Si prajitura si prezentarea, de nota 20!
Bucatarese vesele si dragi, asa-i ca daca va provoc, raspundeti ?:))
http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html
Va invit cu mare drag!
Iulia
03/08/2011 at 09:50Oh ce bine arata! Mi-ai facut o pofta de mor aici langa calculator!