Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu fructe si branza












Ingrediente

Blat
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
½ praf de copt
esenta vanilie

Crema

500 gr branza vaci
300 gr smantana
Un plic gelatina
6 lg zahar
3 lg miere albine
esenta vanilie
razatura de lamaie
o cutie cokteil de fructe

Sirop

Zeama de la un compot de piersici

Decor
o cutie cokteil fructe
un plic tort gelee
350 ml suc de fructe
un plic de budinca de vanilie

Blat

Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu 4 lg zahar ,galbenusurile cu restul.Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se amesteca lejer si se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit.

Crema

Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme,adaugam zaharul , mierea si mixam incontinuare.Se adauga smantana,razatura de lamaie si gelatina care am dizolvat-o intru-un pic de apa.La sfarsit adaugam si fructele din compot si turnam compozitia peste blatul racit si insiropat cu zeama de la un compot.Blatul trebuie sa ramana in tava in care s-a copt…de preferat o tava cu peretii inalti.Dupa ce crema s-a intarit se toarna pe ½ din tava glazura cu budinca care se prepara exact dupa instructiunile de pe plic numai ca in loc de lapte folosim cantitatea de suc mentionata mai sus.Pe cealalta jumatate se intind fructele si se toarna glazura tort gelee
Se tine la rece cateva ore si se portioneaza dupa preferinta

Comentarii recente

  • Just me

    18/04/2010 at 04:53

    este ceva asemanator cu prajitura cu suc fanta…care o ador, dar si asta cred ca e la fel de buna!:))

  • sarah

    18/04/2010 at 13:25

    foarte buna trebuie sa fie,mult mai buna decat cheese cake-ul meu cu blat de biscuiti (eu sincer nu ma omor cu blatul de biscuiti).arata foarte bine.felicitari sincere

  • Lory

    18/04/2010 at 17:29

    Just me intradevar e ceva asemanator cu prajitura cu suc fanta…e foarte buna mai ales ca i-am pus multe multe fructe

  • Lory

    18/04/2010 at 17:34

    Sarah daca ai sa o incerci sunt sigura ca va fi pe placul tau.
    Nici eu nu prea sunt fan blat de biscuiti…dar sigur si cheese cake-ul tau a fost foarte bun 🙂
    Pupici
    Lory

  • Rita

    20/07/2012 at 19:46

    Minunata prajitura. Eleganta si racoroasa. Tocmai buna pentru weekend. Multumim pentru reteta.

  • Otilia

    07/04/2015 at 09:27

    As vrea sa stiu si eu ce branza folositi. Va pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram