Blat
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
½ praf de copt
esenta vanilie
Crema
500 gr branza vaci
300 gr smantana
Un plic gelatina
6 lg zahar
3 lg miere albine
esenta vanilie
razatura de lamaie
o cutie cokteil de fructe
Sirop
Zeama de la un compot de piersici
Decor
o cutie cokteil fructe
un plic tort gelee
350 ml suc de fructe
un plic de budinca de vanilie
Blat
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu 4 lg zahar ,galbenusurile cu restul.Se amesteca cele doua compozitii si se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se amesteca lejer si se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit.
Crema
Branza se mixeaza pana ce capata consistenta unei creme,adaugam zaharul , mierea si mixam incontinuare.Se adauga smantana,razatura de lamaie si gelatina care am dizolvat-o intru-un pic de apa.La sfarsit adaugam si fructele din compot si turnam compozitia peste blatul racit si insiropat cu zeama de la un compot.Blatul trebuie sa ramana in tava in care s-a copt…de preferat o tava cu peretii inalti.Dupa ce crema s-a intarit se toarna pe ½ din tava glazura cu budinca care se prepara exact dupa instructiunile de pe plic numai ca in loc de lapte folosim cantitatea de suc mentionata mai sus.Pe cealalta jumatate se intind fructele si se toarna glazura tort gelee
Se tine la rece cateva ore si se portioneaza dupa preferinta
Comentarii recente
Just me
18/04/2010 at 04:53este ceva asemanator cu prajitura cu suc fanta…care o ador, dar si asta cred ca e la fel de buna!:))
sarah
18/04/2010 at 13:25foarte buna trebuie sa fie,mult mai buna decat cheese cake-ul meu cu blat de biscuiti (eu sincer nu ma omor cu blatul de biscuiti).arata foarte bine.felicitari sincere
Lory
18/04/2010 at 17:29Just me intradevar e ceva asemanator cu prajitura cu suc fanta…e foarte buna mai ales ca i-am pus multe multe fructe
Lory
18/04/2010 at 17:34Sarah daca ai sa o incerci sunt sigura ca va fi pe placul tau.
Nici eu nu prea sunt fan blat de biscuiti…dar sigur si cheese cake-ul tau a fost foarte bun 🙂
Pupici
Lory
Rita
20/07/2012 at 19:46Minunata prajitura. Eleganta si racoroasa. Tocmai buna pentru weekend. Multumim pentru reteta.
Otilia
07/04/2015 at 09:27As vrea sa stiu si eu ce branza folositi. Va pup.