Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu gem de prune si nuca

prajitura-cu-gem-de-prune-si-nuca-1

Prajitura cu gem de prune si nuci isi asteapta demult randul  sa apara pe blog .Poate fi facuta asa cum am facut-o eu in tava dreptunghiulara si portionata dupa cum doriti sau o puteti face in forma de tarta .Gemul folosit poate fi dupa preferinta fiecaruia .Data viitoare am s-o incerc cu o dulceata de piersici si caise   preparata de mine .

Ingrediente aluat
300 g faina
100 g unt
3 linguri smantana
3 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
3 linguri zahar
un prafuri sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de portocale

Umplutura
400g gem de prune (magiun)
2 lg pesmet
un pumn de nuci maruntite grosier

un ou pentru uns

prajitura-cu-gem-de-prune-si-nuca

Mod de preparare
Punem faina intr-un vas, adaugam 100 g unt, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri, in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de portocala.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati .
O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii(20/30cm cu aprovimatie) si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Dam la cuptor pentru 10 min dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de gem amestecat cu pesmet si nuca.
Intindem restul de aluat, il taiem in fasii subtiri , pe care le asezam sub forma de grilaj deasupra prajiturii.
Se unge cu ou batut si se da la cuptor la foc moderat pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta

prajitura-cu-gem-de-prune-si-nuca-2

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram