Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu iaurt si caise

prajitura-cu-iaurt-si-caise

Prajitura cu iaurt si caise este o prajitura cu fructe  usor de pregatit dar care este savurata cu mare placere  atat de cei mari cat si de cei mici. Cu ingrediente putine si la indemana oricui, puteti face o prajitura foarte buna si racoroasa.

Ingrediente -Prajitura cu iaurt si caise

Blat
6 oua
8 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
1/2 plic praf de copt
esenta de vanilie

Crema
400 g iaurt cu caise
400 g iaurt grecesc 10%grasime
350 ml frisca
20g pachete gelatina(2pliculete)
250 g zahar pudra
esenta de vanilie
un borcan(800 g) compot caise

Decor
150 ml frisca
caise din compot

Mai avem nevoie de o tava cu dimensiunile de 28/38 cm (cu aproximatie) si hartie de copt.

Mod de preparare-Prajitura cu iaurt si caise
Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri .
Albusurile se bat spuma cu 5linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie
Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de jos in sus, se adauga faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt, se incorporeaza usor .
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min .
Blatul este copt atunci cand apesi pe el usor cu podul palmei si revine la loc nelasand urma.

Crema
Pliculetele de gelatina se pun la hidratat intr-o ceasca cu 100 ml apa rece.
Punem iaurtul cu caise si cel grecesc intr-un castron, adaugam peste el caisele din compot taiate bucatele mici. Batem frisca  spuma impreuna cu zaharul pudra si o lasam deoparte.
Gelatina hidratata  se incalzeste pe foc pana ce se dizolva fara a da in fiert. Se racoreste putin si se adauga peste iaurt, amestecand usor.
Peste amestecul de iaurt adaugam esenta si frisca batuta spuma si incorporam cu miscari usoare.
Blatul racit il taiem in doua foi .
Asezam prima foaie in tava in care l-am copt sau intr-o forma detasabila, insiropam cu zeama de la compot
(daca nu aveti destula zeama puteti sa mai fierbeti un sirop de zahar si dupa ce il raciti amestecati cu zeama de compot),
turnam toata crema dupa care asezam cea de a doua foaie si insiropam.
Punem prajitura la rece pentru cateva ore sau peste noapte .
O scoatem din tava si o decoram deasupra cu frisca si jumatati de caise.

Se portioneaza dupa preferinta !!

prajitura-cu-iaurt-si-caise-1

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram