INGREDIENTE BLAT Prajitura cu iaurt si capsuni:
12 oua,
12 linguri faina,
12 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,
INGREDIENTE UMPLUTURA Prajitura cu iaurt si capsuni:
750 ml iaurt simplu,
500 ml frisca Megle,
3 plicuri gelatina de la Dr Oetker,
600 gr capsuni,
zahar dupa gust,
PREPARARE Prajitura cu iaurt si capsuni :
Blat Piscot : Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 12 linguri zahar si il spumam cu mixerul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Adaugam treptat galbenusurile spumate la albusurile batute si amestecam usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 12 linguri faina la care adaugam 1/2 plic praf de copt si amestecam . Acest amestec adaugam treptat in compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Turnam compozitia de piscot astfel rezultata intr-o tava(38/27cm) tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul a copt il lasam la racit dupa care il vom taia in doua.
Umplutura : Capsunile spalate si curatate de codite le taiem felii. Cele 3 plicuri de gelatina le dizolvam in 100 ml apa rece. Punem cei 750 ml iaurt intr-un vas mai adanc si incapator, punem deasupra capsunile feliate si adaugam zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus circa 10 linguri de zahar la cantitatea descrisa). Intre timp spumam frisca . Gelatina inmuiata o punem la foc sa se dizolve ( atentie !!! se incalzeste usor ! Nu se fierbe !!! ) dupa care o turnam la compozitia de iaurt si capsuni . Amestecam usor adaugand si frisca spumata. Umplutura astfel obtinuta o turnam peste jumatatea de blat pe care o asezam inapoi in tava in care am copt pandispanul. Acoperim cu cealalta jumatate de blat,iar deasupra glazuram cu ciocolata sau putem presara zahar praf. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore ca umplutura sa se inchege ,dupa care putem sa o servim .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Cristina
06/06/2011 at 20:57Waw cum arata prajitura asta!!! Minunata! Cremoasa! Super!
Daniela
06/06/2011 at 22:03Moama, ce bine arata, maninc o felie din asta cu dieta mea, ma fac supla si frumoasa… dar si devreme acasa… Gata, am servit virtual, ca doar asa pot sa devin slabuta, nu… ?!
felis
06/06/2011 at 23:50Delicioasa e, cu siguranta!!!
FLORY
07/06/2011 at 08:20Ce culori si arome!Arata minunat prajitura voastra,felicitari!
jani
08/06/2011 at 13:32vai cat e de frumoasa…..face fata asta niste prajituri …de te lingi pe deste, am facut si eu praji dupa blogul ei si mi-au iesit la fel
Anonymous
28/06/2011 at 21:32grozav arata ..as putea sa fac prajitura cu alte fructe? dat fiind ca s-au cam terminat capsunii..
/cu visine de exemplu..ce parere aveti??/
Leila
28/06/2011 at 22:09Fetelor , multumesc pentru aprecieri . Imi pare rau ca nu am ajuns sa va raspund ,dar am fost in ultima perioada mai tot timpul plecata .
Anonim, se poate presta prajitura si cu alte fructe :),atat cu visine cat si cu piersici, caise , pepene galben , portocala … .
Mii de pupice :*
miki's shop
10/01/2012 at 18:18arata minunat! neaparat trebuie incercata:)
Leila
10/01/2012 at 21:30Este excelenta Miki , se pot folosi si alte fructe . Multumim frumos ca ai trecut pe la noi .
Anonymous
10/02/2012 at 10:32arata superb o incerc si eu cu alte fructe.
Leila
10/02/2012 at 21:20Sa ai spor anonim. Iti recomand sa incerci cu mango 😉
Anonymous
01/05/2012 at 20:38pare deosebita!
as vrea sa o incerc de ziua mea,sper sa-mi reuseasca 🙂
Anonymous
06/05/2012 at 23:39Foarte apetisanta! Imi puteti spune, va rog, ce dimensiune are tava in care ati copt blatul?
Poliana
19/06/2012 at 08:29Mai mult decat delicioasa!
Anonymous
20/06/2012 at 13:54Arata grozav! Chiar nu vreti sa ne spuneti dimensiunile tavei in care ati copt-o? La fel ca si celelaltei persoane si mie mi-ar fi mai usor daca as sti.
Va multumesc anticipat!
Lory
20/06/2012 at 23:23Dimensiunea tavii este de 38/27 cm.Am sa scriu si in reteta ca sa nu mai fie probleme. Scuze ca am raspuns asa tarziu dar avem o perioada mai incarcata 🙁
Multumim !!
Carol
21/06/2012 at 00:01Grozava. Cum de crema nu s-a lasat? Arata foarte bine!
Bravo!
Lory
21/06/2012 at 11:51Nu are cum sa se lase .Prajitura o montezi in tava in care ai copt blatul sau daca ai un cadru metalic special pentru montat prajituri .Crema contine gelatina …si dupa ce a stat la rece nu are cum sa se mai lase 🙂
bradan viorica
16/01/2013 at 18:16buna e putin spus,delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mada
31/05/2013 at 14:11Excelenta parajitura am facut-o si eu aseara.
LoredanaCarp
02/06/2013 at 19:19Ma bucur ca ti-a fost pe plac!!
Sidy
03/05/2015 at 14:50Prajitura asta e o…”.pufosenie” in toata regula !
Sigur am sa o incerc, dar acum am o mare dilema: cu capsuni sau cu mango, sa o fac ? Amandoua imi plac mult de tot….
Multumesc pentru reteta „veselele” mele ragi !
Loredana
08/05/2015 at 21:53Sidy draga cred ca ar trebui sa o incerci in ambele variante…cu siguranta vor fi savurate cu placere 🙂
tot_eu
25/07/2015 at 17:09Va rog sa mi raspundeti cat mai repede. Zaharul se lasa asa, nebatut? Nu se simte mare in crema?
Loredana
25/07/2015 at 17:20Poti sa bati zaharul cu iaurtul, iar dupa ce cristalele s-au topit adaugi capsunele .