Ingrediente
Foi
9 oua
9 lg faina
9 lg zahar
esenta de vanilie
Crema
400 ml frisca
5 galbenusuri
125 gr mascarpone
200 gr zahar
o lamaie
esenta vanilie
un plic gelatina
Decor
nucade cocos
Mod de preparare
Foi
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind trei foi cu dimensiunea de 25/35 cm pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema
Se pun galbenusurile cu zaharul la fiert pe baie de apa amestecand continuu pana se spumeaza bine. Se da deoparte, se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si se omogenizeaza pana se dizolva complet. Dupa ce s-a temperat adaugam branza mascarpone. Crema obtinuta se rastoarna peste frisca batuta, adaugam zeama si coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie..
Crema se aseaza intre cele 3 foi deasupra terminand cu, crema . Se face un model cu piaptanul de patiserie si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se lasa la rece pentru cateva ore dupa care se portioneaza dupa preferinta.
Comentarii recente
Sara & Miki
11/11/2010 at 19:45Arata minunat, lamaia ii da un iz racoritor. Pup!
Gabriela
12/11/2010 at 00:30vai,ce buna trebuie sa fie,i-mi plac prajiturile cu lamaie!mai ai?te pupik!
pansy
12/11/2010 at 04:05faina prajiturica !
Lory
12/11/2010 at 19:35Sara ,Gabriela multumesc mult 🙂 intradevar lamaia ii da un gust placut si un iz racoritor.
Pansy multumesc ,
Lily
18/12/2010 at 22:14si mie imi plac prajiturile cu lamaie…o sa o fac si e..merciii
Anonymous
20/12/2011 at 22:02multumesc pentru reteta!! lunero
Anonymous
13/04/2012 at 22:34trebuie sa fie buuuuna..
Lory
15/04/2012 at 17:14E tare buna!!!:)
irina mihaela
08/05/2012 at 23:13Este gustul preferat al sotului meu in ale prajiturilor,asa ca o voi incerca! Multumim! Sunteti extraordinare!!!
Rocsy Ciobanu
07/07/2012 at 22:28Dulciurile cu lamaie sunt prefetele mele!
silvia
01/05/2013 at 13:56de ce nu se specifica dimensiunile la tava?
LoredanaCarp
01/05/2013 at 15:05Am specificat!! multumesc de sesizare!!