Ingrediente:
300 gr faina,
250 gr unt,
1 limetta,
1 plic budinca de vanilie,
1 plic zahar vanilat,
3 lingurite praf copt,
250 gr zahar,
1 fiola esenta rom(2ml),
4 oua,
Pentru glazura:
2 limette,
200 gr zahar pudra.
Mod de preparare:
Untul se topeste si se lasa la racit .Limetta se spala cu apa fierbinte se usuca apoi se rade coaja si se stoarce zeama.
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de budinca,se cerne intr-un castron se adauga zaharul, zaharul vanilat, ouale, coaja si sucul de limetta, esenta de rom apoi untul topit.Se omogenizeaza foarte bine, se rastoarna intr-o tava(27/38) tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor treapta 2-3(preincalzit) timp de 25-30 min.
Pentru glazura se spala limettele foarte bine cu apa fierbinte si se usuca.Se rade coaja si se stoarce zeama.Se amesteca cu zaharul pudra pana devine o glazura omogena.Se unge prajitura dupa ce s-a racit cu aceasta glazura si se lasa sa se intareasca.
Se portioneaza dupa preferinta.
Daca nu aveti limetta aceasta prajitura o puteti pregati si cu lamaie .
Comentarii recente
Cristina
03/09/2011 at 14:27Arata foarte bine si cred ca e si foarte buna, racoroasa.
Vintilescu georgeta
24/01/2016 at 12:47Azi am incercat/o si mi/a reusit .super tare.
Loredana
04/02/2016 at 20:52Ma bucur ca ti-a fost pe plac 🙂
Mary
03/11/2017 at 12:40Ce este limeta?
Loredana
03/12/2017 at 21:37Un soi de lamaie-Lamaia verde !!