400 gr faina
100 gr untura (sau 200 gr margarina)
100 gr zahar praf
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat
1 vf de cutit sare
1 plic praf de copt
smantana
Ingrediente umplutura:
400 gr mac
150 ml lapte
200 gr zahar
1 lamaie
1 fiola esenta rom
2 albusuri de ou
1 mar mai mare (circa 300 gr)
Preparare aluat :
Cei 400 gr faina o amestecam cu 100 gr untura (sau 200 gr margarina) si adaugam la el 100 gr zahar praf , 1 plic praf de copt,1 plic zahar vanilat,1 varf de cutit sare, cele 2 galbenusuri de ou si smantana cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora (daca sta peste noapte e si mai bine ).
Preparare umplutura :
Macul il macinam inainte cu putin zahar. Punem intr-un vas la fiert 150 ml lapte impreuna cu 200 gr zahar si cand fierbe adaugam macul macinat lasandu-l pe foc pana da 2-3 clocote impreuna. Luam deoparte si adaugam coaja rasa de la o lamaie si marul razuit pe razatoarea mare. Lasam sa raceasca un pic si in acest timp cele 2 albusuri de ou le batem spuma apoi le adaugam la compozitia de mac si amestecam usor. Tot acum adaugam si 1 fiola de esenta de rom.
Asamblare :
Dupa ce aluatul a fost scos de la rece il impartim in jumatate. O parte il intindem in tava si peste punem umplutura de mac. Cealalta jumatate de aluat il intindem , il taiem fasii si le asezam deasupra umpluturii sub forma de gratii.
Asezam tava in cuptorul incalzit in prealabil cu circa 15 minute , si lasam la copt in primele 3 minute la foc iute , apoi reducem la minim pana deasupra aluatul capata o usoara tenta aurie. Prajitura se lasa la racit in tava apoi se taie felii si daca doriti se poate presara cu zahar pudra.
Pofta Buna !!
Comentarii recente
Naiada
15/09/2010 at 14:32Am făcut această reţetă şi a fost super apreciată. 🙂 Mie mi-a crescut însă foarte mult, dar gustul a fost bun şi aşa.
Anonymous
30/09/2011 at 00:58ce marime are tava ?