Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie este o prajitura foarte buna si delicata. Foile fine si pufoase cu mac in combinatie cu crema de vanilie este un adevarat deliciu.

Mama, Dumnezeu sa o ierte o avea in caietul ei cu denumirea de Makos Kremes. Nu am mai facut-o de ceva vreme acum in prag de sarbatori am gasit pozele de la reteta si am pus-o pe lista de Sarbatori.

Sa vedem ce ingrediente avem nevoie la prepararea acestei prajituri.

Prajitura cu mac si crema de vanilie – Ingrediente

Pentru 3 Foi cu mac avem nevoie de urmatoarele ingrediente
9 oua
9 linguri zahar
9 linguri faina
9 linguri cu mac
3 lingurite praf de copt
gem sau dulceata de caise pentru ungerea foilor

Pentru Crema de vanilie avem nevoie de urmatoarele
800 ml lapte
3 plicuri budinca de vanilie
100 g ciocolata alba
250 g unt
150 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie

Prajitura cu mac si crema de vanilie – Preparare Foi

Pentru o foaie avem nevoie de 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri mac, 1 lingurita praf de copt( se poate omite praful de copt). Galbenusurile se spumeaza cu 3 linguri de zahar. Albusurile se bat spuma. La 3 linguri de faina adaugam 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de mac( macul nu se macina se lasa intreg).

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Amestecam albusurile cu galbenusurile incet si la aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu cele scrise mai sus si amestecam usor cu o paleta de sus in jos pana se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava de 25 x 35 cm, tapetata cu hartie de copt turnam compozitia rezultata. In cuptorul preincalzit coacem prima foaie la 180 grade timp de 10 minute.

La fel procedam si la celelate 2 foi. Deci in total coacem 3 foi cu mac.

Prajitura cu crema de vanilie si foi cu mac – Preparare Crema de vanilie

Cele 3 plicuri de budinca de vanilie se amesteca cu laptele rece si se pune la fiert. Cand a fiert se pune la racit. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi. Untul se spumeaza cu zaharul pudra.

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Budinca fiarta si bine racita se amesteca cu ciocolata alba topita pe baie de aburi dupa care se amesteca cu untul spumat. Adaugam si o fiola de esenta de vanilie si se amesteca bine. Crema obtinuta se imparte in doua parti. Din fiecare parte se pune deoparte 1-2 linguri de crema ce vine pusa deasupra ultimei foi pentru ornare.

Asamblare – Prajitura cu mac si crema de vanilie

Prima foaie se unge cu gem de caise peste care punem o parte de crema, punem deasupra a doua foaie care se unge si ea cu gem de caise si peste punem a doua parte de crema. Acoperim cu ultima foaie si ungem deasupra cu crema pe care am pus-o mai devreme deoparte. Se razuie deasupra ciocolata alba pentru decor. Se lasa 1-2 ore la rece dupa care se taie si se poate servi .

Prajitura cu mac si crema de vanilie

Alte retete mai deosebite cu prajituri gasiti in imaginile de mai jos .

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram