120 gr miere albine
80 gr griz
80 gr zahar
4 oua
1 lingurita scortisoara macinata
50 gr unt (rama)
150 gr mac
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
100 gr visine fara samburi (sau cirese , pot fi si din compot )
coaja de la 1 lamaie
1 lingura lapte
Preparare :
Punem intr-un vas mierea, galbenusurile de ou, untul topit , coaja de lamaie rasa,1 lingurita scortisoara macinata, praful de copt si amestecam cu mixerul pana compozitia devine ca o spuma si se ingroasa.Macul il macinam cu cei 80 gr zahar si impreuna cu zaharul vanilat il adaugam la compozitia de mai sus. Tot acum adaugam si visinile lasate la scurs ( din care scoatem samburii in prealabil ) si amestecam pana se incorporeaza ingredientele adaugate. Separat batem cele 4 albusuri spuma tare si il adaugam la compozitia de mac . Grisul il adaugam si pe el treptat amestecand cu grija . In cele din urma adaugam 1 lingura de lapte ,amestecam si turnam compozitia rezultata in forma de tort ( nu e obligatoriu sa fie pus in forma de tort ) in care am pus in prealabil hartie de copt . Introducem forma in cuptorul preincalzit si lasam focul la tare pana se ridica blatul apoi reducem focul la minim si coacem mai departe pana devine prajitura aurie deasupra sau pana la proba cu scobitoarea . Scoatem din cuptor rasturnam prajitura , lasam sa raceasca si pudram cu zahar praf sau putem turna deasupra chiar si o glazura de ciocolata.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Mary
27/10/2009 at 19:26Deliziosa!
Leila
27/10/2009 at 23:51Multumesc Mary ! Thank You !
Cami
27/10/2009 at 23:57A venit sezonul macului, ce il mai iubesc. Inca o reteta noua pt. mine-lol- Mersi si o saptamina minunata! Cami
Ala Oancea
29/10/2009 at 16:27Mmmm … mac si visine ! Cred ca este tare buna combinatia 🙂 Trebuie sa o incerc si eu 😉
Leila
31/10/2009 at 00:21Cami , un weekend placut sa ai ! 🙂
Leila
31/10/2009 at 00:23Ala , maine o fac din nou ! Cu asta am spus totul 🙂 …. In decurs de 2 ore nu mai ramane nimic :))
Pupice …