Prajitura cu Mango Rasturnata, este o prajitura cu fructe delicioasa usor de preparat. Este una din cele mai bune prajituri de casa ce se prepara intr-un timp scurt. Se poate prepara cu orice fel de fructe de sezon ce le aveti la indemana. Aluatul este unul pufos ce imbraca delicat feliile de fruct. Se potriveste a fi servit alaturi un pahar cu Franz Reh Late Harvest, de la Crama Oprisor un vin dulce, de un nobil galben auriu, cu note de stafide, pepene galben şi miere, iar finalul este unul cu inflexiuni fructate generoase ce ridica acest dulce la rang de delicatesa alaturi de prajitura servita.
Ingrediente Prajitura cu Mango Rasturnata :
2 fructe de mango
340 g zahar
1 praf de sare
4 oua
250 g iaurt
240 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
340 g faina
1 plic praf de copt
60 g nuca cocos
4 linguri zahar pudra
200 ml frisca
Preparare Prajitura cu Mango Rasturnata:
Incalzim cuptorul in timp ce pregatim cele trebuicioase pentru prajitura. Tapetam fundul tavii (40×36 cm sau 36×36 cm) cu hartie cerata. Curatam fructele mango si taiem pulpa felii subtiri. Se aseaza feliile in tava precum tiglele (ca in imaginea de mai jos).
Amestecam intr-un castron mare zaharul cu sarea, ouale, iaurtul si uleiul cu mixerul pana obtinem o crema. Amestecam in alt castron faina, praful de copt si nuca de cocos apoi o adaugam treptat la crema obtinuta si amestecam pana se incorporeaza. Astfel aluatul obtinut il turnam peste feliile de mango si il netezim. Punem tava la cuptorul incins la foc mic pentru circa 50 minute si dupa 30 minute de copt acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu sa nu se inchida prea tare la culoare. Scoatem prajitura cu mango din cuptor si o lasam la racit in tava pentru 15 minute. Rasturnam prajitura intr-o alta tava, indepartam hartia de copt si presaram suprafata prajiturii cu zahar pudra. Incingem grilul cuptorului si introducem prajitura inapoi pentru 3-4 minute pana se topeste zaharul si se caramelizeaza devenind auriu. Se serveste prajitura cu mango cu frisca batuta.