Ingrediente
400 gr aluat foietaj
4 mere mari
1 plic zahar vanilat
un plic budinca de vanilie
sucul de la o lamaie
150 gr zahar
100 ml vin alb dulce
100 gr zahar pudra
1 galbenus
Mod de preparare
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.Merele se curata de coaja si se scoate cotorul.Doua din ele se taie felii subtiri iar doua in cubulete .Se stropesc cu zeama de lamaie.
Cubuletele de mar se pun intr-o oala cu zaharul,vinul si zaharul vanilat si se fierbe pana ce merele incep sa se inmoaie dupa care se rastoarna peste ele praful de budinca dizolvat in putina apa rece.Se fierb impreuna pana ce compozitia incepe sa se lege.Se lasa la racit inainte de intrebuintare.
Din aluat decupam cerculete cu diametrul de 12-14 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se aseaza in mijloc amestecul de mere racit lasandu-se o margine de 1,5 cm.Deasupra se pun feliile de mar,ungem cu galbenus de ou marginea si se pudreaza cu un strat gros de zahar pudra. Tava se baga la cuptorul preancalzit pentru 25 min la treapta 3-4.
Prajiturile se servesc atat calde cat si reci .
Comentarii recente
VERONICA
28/05/2011 at 12:41Ce bine arata,si este si usoara.Chiar ma gandeam ce sa fac bun azi.Uite o idee geniala.Felicitari!
Camy
28/05/2011 at 13:03ce bine arata! si e si usor de facut 🙂
David Octavian
28/05/2011 at 20:50wow ce ideeee.Multumesc mult de tot.Maine le fac 🙂 Nu am foietaj dar am foi de placinta asa ca o sa fac cosulete cu umplutura asta
Retetele lui Ari
29/05/2011 at 00:24wow, cat de bine arata
judit60
29/05/2011 at 12:11Asta da, imi place.
Lory
29/05/2011 at 15:10Multumesc fetelor :* sunt bune si se fac foarte usor !!
Ma bucur ca sunt pe placul vostru 🙂
Pupici :*
Lory
pansy
30/05/2011 at 17:07tudor al meu a zis ca vrea sa fie infiat de voi !!!!!!!!!!!! ii plac grozav dulciurile cu mere !
Lory
30/05/2011 at 18:25Pansy daca e mai mare decat capii mei ma prind sa-l infiez:)))) …dar pana atunci musai trebuie sa-i faci baiatului aceste prajituri cu mere 🙂 nu iti ia mult timp si ai sa vezi cat sunt de bune 🙂
Pupici
Lory