300 g piscoturi de sampanie
250 g pasta de pere
250 g mascarpone
un borcan(800g) de compot pere
400 g marmelada de coarne
500 ml frisca
esenta de vanile
un plic gelatina -10 g
Mod de preparare
Frisca se bate spuma.
Separat amestecam pasta de pere cu branza mascarpone, gelatina dizolvata la bain marine in putina apa, perele din compot pasate (le-am folosit si pe ele ca sa nu le pierd). Am aromatizat cu esenta de vanile si am amestecat-o cu frisca batuta.
Intr-o tava dreptunghiulara(30/40 cm) cu peretii detasabili asezam un strat de piscoturi care au fost trecute prin zeama de compot.Peste ele intindem un strat de crema, asezam si al doilea strat de piscoturi insiropate si terminam cu ultimul strat de crema. Dam la rece pentru 1/2 ora dupa care glasam suprafata cu marmelada de coarne pe care am incalzit-o in cuptorul cu microunde ca sa devina fluida sa o pot intinde. Puteti folosi si alt fel de marmelada poate merge si un gem de caise sau puteti folosi ciocolata topita Inainte de a portiona se mai lasa la rece inca jumatate de ora.
O decorati dupa imaginatie, eu am folosit gratar de ciocolata alba.
Comentarii recente
Sara & Miki
02/11/2010 at 23:59un deciciu… pup!
Lia
03/11/2010 at 18:36Arata tare frumos.
De-a dreptl profesional.Ai crede ca e in vitrina unei cofetarii.
Combinatia de arome e perfecta pentru gustul meu.
Lory
03/11/2010 at 23:34Sara multumesc mult!!
Lia complimentul tau ma onoreaza..e prima data cand incerc aceasta combinatie si pot sa spun ca e foarte buna 🙂
Pupici
Lory
mamasiiubita
03/11/2010 at 23:40Arată foarte bine! Sunt convinsa ca este si foarte gustoasa.
Gabriela
04/11/2010 at 22:30mmm…ce bun trebuie sa fi fost..yammy,yammy!
Amalia
09/11/2010 at 12:25Lory uite cine va fura retetele
http://gastronomie.arely.ro/prajitura-cu-mascarpone-si-pasta-de-pere-2/
am gasit si retete de ale mele , mi-a atras atentia o vizitatoare.
Va pup!
Lory
09/11/2010 at 20:02Multumesc mult Amalia …se pare ca am o multime de retete acolo :((( am sa vad daca raspunde ..sa le stearga
Lory
09/11/2010 at 20:03mamasiiubita,Gabriela multumesc mult..a fost tare buna ,a disparut imediat 🙂
Pupici
Lory