Prajitura cu mascarpone si portocale rosii.
O prajitura cremoasa si parfumata cu aroma portocalelor rosii. Daca va plac portocalele rosii si crema de mascarpone, va recomand sa incercati si aceasta reteta.
Alte retete de prajituri cu crema de mascarpone pe care vi le recomand- Prajitura cu mascarpone si zmeura, tort cu mascarpone si caise
Prajitura cu Mascarpone si Portocale Rosii-Ingrediente
Blat
7 oua
10 linguri zahar
7 linguri faina
o lingurita coaja rasa de portocale
Dulceata de portocale rosii
3-4 portocale
200 g zahar
1 lgt zeama de lamaie
Crema de portocale rosii
350 g dulceata de portocale rosii
500 ml frisca
250 g mascarpone
10 g gelatina (6 foi)
150 g zahar pudra
coaja rasa de portocale
Sirop
350 ml apa
200 g zahar
coaja rasa de portocala
Glazura
200 g ciocolata neagra
100-150 ml frisca lichida
Mai avem nevoie de o tava cu peretii detasabili de 30/40 cm (cu aproximatie) si hartie de copt.
Prajitura cu Mascarpone si Portocale Rosii-Mod de preparare
Dulceata de portocale rosii
Portocalele se curata de coaja si partea alba, pulpa rezultata se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie se fierbe pe foc mic pana ce siropul incepe sa prinda consistenta.
Se lasa sa se raceasca si se foloseste la crema prajiturii.
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri .
Albusurile se bat spuma cu 7 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si coaja de portocala.
Se amesteca cele doua compozitii cu miscari usoare de jos in sus, se adauga faina cernuta si se incorporeaza usor .
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min .
Blatul este copt atunci cand apesi pe el usor cu podul palmei si revine la loc nelasand urma.
Blatul se taie in doua foi.
Sirop
Cat timp blatul este in cuptor pregatim siropul .
Fierbem apa cu zaharul, dupa ce s-a racorit adaugam coaja de portocala.
Crema de mascarpone si portocale rosii
Gelatina se pune la inmuiat in 50-70 ml apa rece dupa care se dizolva pe baie de apa.
Frisca se bate spuma.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra si coaja de portocale.
Peste crema de mascarpone se adauga gelatina dizolvata si dulceata de portocale.
Crema de mascarpone se adauga peste frisca batuta si se incorporeaza cu miscari usoare.
Prajitura cu Mascarpone si Portocale Rosii-Asamblare
Se aseaza prima foaie de blat in tava in care a fost copt blatul, se insiropeaza usor dupa care se toarna peste ea 3/4 din crema.
Se niveleaza apoi se aseaza deasupra a doua foaie.
Peste ultima foaie se intinde crema ramasa apoi prajitura se da la rece.
Dupa ce prajitura a stat la rece cam 2-3 ore se glazureaza cu glazura de ciocolata care se poate obtine topind ciocolata cu frisca pe baie de apa pana capata consistenta unei glazuri fara a da in fiert compozitia.
Cu piaptanul de patiserie se face un model, se lasa sa se intareasca apoi se portioneaza dupa preferinta.
Poate fi decorata cu feliute de portocala rosie.
Comentarii recente
Paula Gafitescu
25/02/2014 at 15:45Cat de bine arata!!
LoredanaCarp
25/02/2014 at 15:52Multumim Paula :*
Camelia
23/12/2017 at 18:40Cea mai buna prajitura ever! Parfumata, cremoasa, eleganta as putea spune. Vedeta mesei de Craciun!!!
Loredana
26/12/2017 at 19:57Ma bucur ca va e pe plac !! <3