Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu mere si biscuiti (de post)

  







Ingrediente
60 biscuiti simpli
2 kg mere
500 gr zahar
4 plicuri budinca de vanilie
1,2 l apa
150 gr stafide
esenta de vanilie
scortisoara
100 ml rom(eu am folosit lichior de migdale)

Merele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa(din cele 1,2 l) si cand merele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu.Cand este gata adaugam stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior ,punem si un strop de sare,esenta de vanilie si scortisoara Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila(eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura)ii ungem cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte.Asa procedam incontinuare in final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema…ultimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore..timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.
Va pot spune ca e o prajitura de post foarte buna si aspectoasa.
Sursa mea de inspiratie a fost blogul lui Diamond.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram