Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Mere si Crema

















Ingrediente :

2-2,5 kg mere
50 gr rama
150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt
1 mana nuca taiata
50 gr stafide

Necesare pentru crema :

2 plicuri budinca vanile
400 ml lapte
8 linguri zahar
3 oua
250 gr rama cub

Preparare :

Din cele 8 oua facem un blat de piscot ( batem spuma albusurile , galbenusurile se freaca spuma cu 8 linguri zahar. Se amestec albusurile batute cu galbenusurile se adauga cele 8 linguri faina si 1/2 plic praf de copt ).
Merele le curatam si le taiem cubulete. Nucile le taiem in patru (nu foarte marunt) . Ungem tava cu rama din abundenta si asezam in ea merele taiate cubulete , le prasaram cu zaharul amestecat cu scoartisoara ,deasupra punem cateva bucatele de rama si dam tava la cuptorul care l-am incalzit in prealabil. Lasam la cuptor pana merele se inmoaie . Scoatem tava punem deasupra nucile , stafidele si compozitia de piscot si dam tava din nou la cuptor pana picotul e copt( in prima faza lasam cuptorul la foc mare pentru aproximativ 5 minute apoi reducem focul la minim pana piscotul e copt , facem proba cu scobitoarea ).
Cand piscotul e copt scoatem tava din cuptor , lasam sa se racoreasca un pic apoi ne asiguram ca piscotul nu e prins de margini si rasturnam continutul pe o tava, astfel merele vor ajunge deasupra si piscotul dedesubt. Lasam ca acesta sa raceasca si intre timp ne ocupam de crema ce va veni pusa deasupra merelor.

Preparare crema: Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 8 linguri de zahar ,400 ml lapte si le punem la fiert pana se ingroase apoi adaugam 3 galbenusuri de ou si amestecam bine.Albusurile de la cele 3 oua le batem spuma tare cu 3 linguri de zahar si adaugam la budinca amestecand cu grija pana se incorporeaza. Luam de pe foc crema si lasam la racit. Intre timp 250 gr rama cub mixam cu mixerul impreuna cu 2-3 linguri zahar pentru 3-4 minute apoi il adaugam la crema racita si se amesteca pana se omogenizeaza .

Crema astfel obtinuta o vom turna deasupra merelor , nivelam crema si asezam prajitura la rece pentru cateva ore dupa care se taie si se serveste cu frisca.

Comentarii recente

  • elisabetin

    30/01/2012 at 10:15

    frisca …se pare ca este…fie vegetala,fie la plic. prefer o combinatzie de 50% animala plus 50% vegetala(pt. tzinuta!).

  • Leila

    30/01/2012 at 11:47

    Elisabetin, daca la frisca vegetala adaugi 1 lingura smantana , are o tzinuta mult mai buna 😉 Nici eu nu am stiut pana acu ceva vreme , dar cat traim invatam 🙂 O zi frumoasa sa ai !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram