Chiar daca suntem in Post avem uneori pofta de ceva dulce asa ca m-am pus sa pregatesc aceasta Prajitura cu Morcovi de Post. Initial am crezut ca va fi un esec total, dar m-am inselat.
Prajitura mea cu morcovi a fost foarte apreciata de toti cei care au gustat din ea si mai ales de bunica Eva de 85 de ani care tine atat postul Pastelui cat si al Craciunului. Rasfoiti pentru alte prajituri si dulciuri de Post categoria Retete de Post.
Ingredientele pentru aceasta Prajitura le-am masurat cu o cana. Cana folosita la masurare are 250 ml.
Pentru o tava cu marimile de 30 x 18 cm avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente Prajitura cu Morcovi de Post :
1 cana si jumatate (1-1/2) morcov razuit
1 cana si jumatate (1-1/2) faina
1 cana ulei (250 ml)
1 cana zahar
½ cana nuca cocos
1 praf de sare
zeama de la 1 lamaie
coaja rasa de la lamaie
1 fiola esenta vanilie
2 lingurite bicarbonat de sodiu (se poate folosi si praf de copt)
Preparare Prajitura cu Morcovi de Post :
Intr-un vas mai adanc punem faina, zaharul, nuca de cocos, praful de sare, bicarbonatul, zeama de la o lamaie,coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si adaugam treptat uleiul amestecand pana la omogenizare. La aceasta compozitie adaugam 1 cana si jumatate cu morcov ras pe razatoarea fina.
Amestecam cu mana caci compozitia va fi mai densa pana se incorporeaza morcovii razuiti. In tava de 30 x18 cm punem hartie de copt si compozitia de mai sus o intindem uniform in tava. Tava se pune in cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 minute la foc potrivit(circa 180-200 grade).
Se face proba cu scobitoarea si cand nu se mai lipeste de scobitoare aluatul, prajitura este coapta.
Se presara cu zahar sau se poate glasa cu glazura de ciocolata amaruie.
Comentarii recente
elena
05/03/2015 at 22:31Eram in cautarea unei astfel de retete.Multumesc tare mult!
Liana Liana
06/03/2015 at 23:07Cu placere, Elena. Sper sa va fie pe plac.
Elena
28/07/2016 at 15:14Vreau o reteta fara zahar cu morcovi..ma puteti ajuta?
PopEniko
16/03/2015 at 12:30Am pregatit aceasta prajitura ,chiar acum si este gustoasa doar ca ,cantitatea de ulei este cam multa dupa parerea mea.Pentru o zi de post este perfecta daca ai pofta de ceva dulce.Felicitari pt reteta!
PopEniko
19/03/2015 at 12:55Am crezut si eu ca va fi un esec aceasta prajitura, insa este un deliciu!
Nu sa terminat din tava toata ca am si facut urmatoarea!
Felicitariiiiiiii!
Maria Popovici
10/04/2022 at 12:53Am incercat.o și eu. De altfel multe rețete de la voi. Cu ce as putea înlocui jumătate de cană de ulei? Căci e sfărâmicioasă și uleiul la gust mi se pare prea mult. Strict pentru gustul meu…
Liana Liana
16/04/2022 at 06:57Maria,pune la compozitie jumatate ulei si jumatate apa.
Lelia
24/10/2015 at 18:43Am pregatit si eu prajitura este in cuptor …insa cred ca o cana de ulei e putin cam mult . Surpulusul l’am absorbit cu un servetel . Astept sa vad cum iese
Liana Liana
25/10/2015 at 19:34Nu scriam cantitatea de ulei daca nu o foloseam 🙂
Lili
05/04/2016 at 19:02Am înțeles de ce sunteți „bucataresele vesele”: pt. ca va ies toate rețetele :). Am făcut prajitura asta astăzi și a ieșit minunata. Are o consistenta foarte plăcută, pufoasa și un pic umeda. Însă am făcut mici schimbari la ea: am pus numai un sfert de cana de ulei și apoi am împlinit cana cu lapte de soia. Zahar am pus mai puțin de jumătate de cana și a ieșit destul de dulce după gustul meu. Merg și stafide în prajitura asta. Și lăsați o jumătate de ora amestecul sa se odihnească ca sa absoarbă nuca de cocos din umezeala apoi adăugați bicarbonatul și la cuptor. Mulțumesc bucatareselor pt reteta!
Liana Liana
05/04/2016 at 22:21Pentru putin.
Andra
26/08/2019 at 22:29Morcovul pe ce razatoare trebuie ras? Mica say mare? Multumesc!
Liana Liana
15/09/2019 at 15:20Pe razatoarea mica!
Scurtu Alexandra-Maria
24/10/2022 at 12:29Se poate face si fara nuca de cocos? Multumesc!