Ingrediente
blat
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
2 plic zahar vanilat
Sirop
zeama de la un compot de zarzare
Crema
750 gr branza de vaci
7 lg miere de albine
1 lamaie
1 plic gelatina(10gr)
300 ml frisca
esenta de vanilie
Decor
mure
zarzare din compot
250 ml sirop de visine
1 plic tort- gelee
Se face un blat simplu din ingredientele de mai sus si se coace intr-o tava dreptunghiulara de preferat cu margina detasabila.Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu zeama de la compot si se toarna deasupra crema obtinuta astfel:branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine si coaja si zeama de la lamaie .Apoi adaugam gelatina ( care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert)si amestecam bine.Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Peste stratul de branza se aseaza murele si jumatatile de zarzare(decojite), imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic …numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore …se portioneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!!
Comentarii recente
sunshine
02/07/2009 at 03:21Murele sunt fructele mele preferate, iar prajitura arata foarte delicios. O s-o rog pe mami sa-mi faca ;))