Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata-1
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata sau prajitura Bounty Bars, asa cum mai este cunoscuta!!
O prajitura aspectoasa, usor de preparat si foarte gustoasa.De cum am vazut-o aici mi-am zis ca trebuie sa o incerc, fiindca ai mei iubesc prajiturile cu nuca de cocos!!

 

Blat
200 g unt 82% grasime
150 g zahar brun (sau alb)
5 oua potrivite
300 g faina
3 lg cacao neagra
5 lg lapte
10 g praf de copt

Crema
1 l lapte
9 linguri gris fin
300 g unt
300 g zahar
300 g nuca de cocos
esenta de vanilie sau de cocos

Sirop
3 lg zahar
250 ml lapte

Glazura
200 g ciocolata
100 ml frisca lichida

prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata-2

Mod de preparare
Blat
Mixam untul moale cu zaharul brun pana se spumeaza bine, apoi adaugam laptele si ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate.
Peste compozitia rezultata cernem substanta uscata (faina, cacao,praful de copt si un praf de sare)
Se incorporeaza cu miscari usoare pana obtinem un aluat omogen.
Compozitia obtinuta o intindem in foaie pe o tava (42/30 cm ) tapetata cu hartie de copt .
Coacem cam 30 min la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim siropul si crema.

Sirop
Se caramelizeaza usor zaharul si se stinge cu laptele.
Se fierbe pana ce zaharul caramel se dizolva .
Se lasa la racit.
Crema
Laptele, grisul, zaharul si untul se pun la fiert intr-o cratita cu peretii grosi.
Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana ce grisul e gatit , compozitia capataind consistenta unei smantani groase.
Se adauga nuca de cocos  si se incorporeaza bine, apoi sa da deoparte de pe foc.
Se aromatizeaza cu esenta de vanilie sau cocos.

Asamblare
Se indeparteaza hartia de pe blatul copt si racit.
Se aseaza in tava in care l-am copt, se insiropeaza si se intinde deasupra crema calda.
Dupa ce s-a racit, se glaseaza in glazura de ciocolata topita amestecata cu frisca cat sa devina fluida sa se poata intinde.
Se lasa tava la rece pentru cateva ore dupa care se poate portiona.

prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata-3

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram