Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata sau prajitura Bounty Bars, asa cum mai este cunoscuta!!
O prajitura aspectoasa, usor de preparat si foarte gustoasa.De cum am vazut-o aici mi-am zis ca trebuie sa o incerc, fiindca ai mei iubesc prajiturile cu nuca de cocos!!
Blat
200 g unt 82% grasime
150 g zahar brun (sau alb)
5 oua potrivite
300 g faina
3 lg cacao neagra
5 lg lapte
10 g praf de copt
Crema
1 l lapte
9 linguri gris fin
300 g unt
300 g zahar
300 g nuca de cocos
esenta de vanilie sau de cocos
Sirop
3 lg zahar
250 ml lapte
Glazura
200 g ciocolata
100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat
Mixam untul moale cu zaharul brun pana se spumeaza bine, apoi adaugam laptele si ouale unul cate unul pana ce le incorporam pe toate.
Peste compozitia rezultata cernem substanta uscata (faina, cacao,praful de copt si un praf de sare)
Se incorporeaza cu miscari usoare pana obtinem un aluat omogen.
Compozitia obtinuta o intindem in foaie pe o tava (42/30 cm ) tapetata cu hartie de copt .
Coacem cam 30 min la foc potrivit pana la proba cu scobitoarea
Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim siropul si crema.
Sirop
Se caramelizeaza usor zaharul si se stinge cu laptele.
Se fierbe pana ce zaharul caramel se dizolva .
Se lasa la racit.
Crema
Laptele, grisul, zaharul si untul se pun la fiert intr-o cratita cu peretii grosi.
Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana ce grisul e gatit , compozitia capataind consistenta unei smantani groase.
Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza bine, apoi sa da deoparte de pe foc.
Se aromatizeaza cu esenta de vanilie sau cocos.
Asamblare
Se indeparteaza hartia de pe blatul copt si racit.
Se aseaza in tava in care l-am copt, se insiropeaza si se intinde deasupra crema calda.
Dupa ce s-a racit, se glaseaza in glazura de ciocolata topita amestecata cu frisca cat sa devina fluida sa se poata intinde.
Se lasa tava la rece pentru cateva ore dupa care se poate portiona.
Comentarii recente
valy
28/12/2013 at 12:09valy
in foto arata ca un pandispan blatul nu cu foi–-eu zic sa pastrati aceleasi denumiti -la prajituri–deoarece le chimbati mai mereu numele dar sunt aceleasi–pe care le postati mai mereu–intradevar sunt delicioase –deorece le cunosc–si le prepar cu placere–-
LoredanaCarp
28/12/2013 at 15:27E intr-o singura foaie /blat asa cum scrie si in reteta .
valy
28/12/2013 at 17:09ok–scuze fica mea a inteles grasit–o zi buna
marta
21/04/2014 at 20:18eeeeee suuuperbeeeeeeeeee :*
Demeter Camelia
22/05/2014 at 11:52Este buna prajitura, am facut-o de doua ori. Problema mea este ca imi curge de pe tava in cuptor ( am respectat cantitatiile ) Oare as putea sa o coc in tava? A incercat cineva? 🙂
Emilia
29/04/2024 at 15:41Se coace blat în tava
elena pirvulescu
20/06/2015 at 10:14eu am facut aceasta prajitura si a iesit excelenta….f.buna….f.gustoasa,va multumesc pt.reteta.ce mai pot spune esta ca am mai incercat si alte retete si au iesit f.bune.
Loredana
21/06/2015 at 20:57Elena ne bucuram ca ti-a reusit reteta si ca ai incercat si altele. Seara frumoasa
Georgeta
09/12/2019 at 10:50Probabil folosesti o tava mai mica decat dimensiunile date in reteta ori pui prea mult praf de copt! Zic si eu!
Ana
18/04/2024 at 12:30Eu am copt-o in tava pe foaie de copt si a iesit bine
Anca
29/04/2016 at 00:41Glazura cum o faceti?
Mirela C
30/09/2016 at 17:33O prajitura foarte buna si usor de facut.Multumesc pentru reteta!:
\
Loredana
01/10/2016 at 13:57Cu mare drag!!
Georgeta
09/12/2019 at 10:52Citeste la ASAMBLARE, scrie clar!
ala
21/11/2017 at 07:42teapa fraierilor ca tot am facut print screen
Madalina
12/06/2019 at 11:24Prajitura este delicioasa…fetele o adora ,,am facut_o si la ziua fetei celei mari si la serbarile de la scoala,,,si doamnele profesoare au zis ca este buna.
Loredana
12/06/2019 at 21:46Ne bucuram ca v-a placut !!