Daca va place sa pregatiti retete cu nuca de cocos atunci neaparat trebuie sa incercati prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie.
E o prajitura nu prea costisitoare si usor de pregatit!!
Merita a fi incercata !!
Ingrediente
Blat nuca de cocos
6 albusuri
300 g nuca de cocos rasa
300 g zahar
un praf de sare
Crema de vanilie
6 galbenusuri
8 lg zahar
50 gr amidon
300 ml lapte
350 ml frisca
o esenta vanilie (fiola 2ml)
un praf de sare
Stratul de ciocolata
200 gr ciocolata
75 ml frisca lichida
ciocolata pentru decor
tava-35cm/22cm
Mod de preparare
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie
Blat nuca de cocos
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pana obtinem o spuna densa si lucioasa.
Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia,nivelam si introducem tava in cuptor 160-170grade pana se aureste deasupra.
Dupa ce s-a racit scoatem cu grija blatul din tava (atentie ca se sfarama usor)indepartam hartie si il asezam din nou in tava in care l-am copt tot pe hartie de copt.
Pentru stratul de ciocolata , punem ciocolata si frisca pe baie de apa pana se omogenizeaza dupa care o turnam imediat peste blat, nivelam si dam tava la rece.
Crema de vanilie
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul si 100 ml lapte rece .
Punem restul de lapte la fiert.Cand a dat in fiert turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem incontinuare amestecand continuu pana se ingroasa,
Lasam la racit timp in care batem frisca.Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura din frisca batuta pana ce o incorporam pe toata.
Aromatizam cu esenta de vanilie.
Intindem crema peste stratul de ciocolata, si decoram cu ciocolata rasa.
Dam tava la rece pentru cateva ore .
Se portioneaza cu grija cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.
O prajitura delicioasa ce v-o recomand!!
Comentarii recente
Paula Gafitescu
22/04/2013 at 08:08Arata minunat!!
LoredanaCarp
23/04/2013 at 15:34Multumesc Paula :*
Mony Monica
02/06/2013 at 10:16Ce bine arata! Cred ca e grozav de buna!
LoredanaCarp
02/06/2013 at 19:18Monica intradevar e tare buna!! 🙂
Botanic Catalog
04/06/2013 at 14:40foarte buna prajitura, am incercat-o zilele trecute… dupa cateva ore la frigider a fost un deliciu 🙂 Multumesc
LoredanaCarp
04/06/2013 at 16:46Ma bucur ca ti-a placut !! Cu mare placere !!
Ioana Madalina Fetea
29/07/2013 at 23:32am facut prajitura asta de cateva ori dupa o reteta asemanatoare si a avut un maaare succes la public 🙂 e absolut delicioasa, ai tot manca si nu te-ai mai opri 🙂
Lucia Czeisz
10/09/2013 at 13:49Foooarte buna prajitura si usor de facut. S-a „topit” cat ai zice…prajitura! Multumesc Bucataresele vesele via Loredana.
LoredanaCarp
10/09/2013 at 13:58Lucia ma bucur sa aflu ca reteta v-a fost pe plac !! Meritul e al tau ca ai stiut sa o pregatesti!! Felicitari!!
loredana
23/04/2014 at 19:51am si eu reteta, numai ca pt crema de vanilie folosesc frisca lichida,praf de budinca de vanilie si zahar iar la stratul de ciocolata mai pun si nes.oricum e super delicioasa…..am sa incerc si varianta voastra pt a nu pierde galbenusurile :*
Marinela Sandru
27/01/2021 at 18:00Buna ziua! Imi spuneti si mie va rog reteta la crema cu budinca de vanilie?Multumesc !
Corina Novaconi
21/07/2014 at 11:21este prajitura preferata; delicioasa. Am facut aceasta prajitura de multe ori si de fiecare data s-a mancat foarte repede. Am facut si cu ciocolata amaruie sau cu lapte, dar si cu ciocolata alba deasupra …..Excelenta prajitura.
Multumesc pentru reteta.
Camy Ivascu
18/09/2014 at 08:24Ce dimensiuni are tava?
Camy Ivascu
25/09/2014 at 09:49Ce dimensiuni are tava pt blat?
LoredanaCarp
30/09/2014 at 20:46Scrie la sfarsitul ingredientelor -tava-35cm/22cm
Verendean Jenica
07/10/2014 at 13:02F BUNA MULTUMESC
Gabriela
04/11/2014 at 10:39gata am gasit raspunsul in comentarii multumesc si scuzee!!
adina
23/12/2015 at 17:04Am gasit reteta aceasta aici pe site de acum 3ani
In fiecare an e vedeta sarbatorilor mai speciale. De exempli azi urmeaza sa o fac din nou pt Craciunul care tocmai ne bate la usa! Multumec pt reteta e dementiala. Ne place tuturor mai ales baietelului.meu de anul trecut de cand avea doar 2anisori 🙂
Loredana
28/12/2015 at 22:50Adina sper ca si in acest an prajitura a fost pe gustul familiei si a musafirilor.Ne bucuram nespus ca am putut fi de ajutor .Multumim!! Un An Nou cu bucurii!!
Nicoleta
10/12/2023 at 15:31Execeleta prăjitură , 10/10
Deratizare Dezinsectie Bucuresti
06/06/2016 at 02:06Este la fel de delicioasa precum arata! Imi pare rau ca nu am curajul sa postez poza cu prajitura facuta de mine :))
Doina
21/11/2016 at 10:37Vă rog nu mai trimiteți rețete pe contul meu facebook! Nu pot fi copiate și simpla vizionare nu este o delectare în sine.
Vă mulțumesc!
Loredana
23/11/2016 at 19:39Doina draga da noi nu trimitem nimanui retete pe contul de FB .Cat despre salvarea retetelor se poate face foarte simplu .In partea de jos a retetei se afla un buton PRINT.Daca dai clic pe el ai posibilitatea sa salvezi reteta in calculator sau sa o scoti la imprimanta.
Dorina
14/01/2017 at 09:38Intradevar foarte buna multumesc va admir foarte mult.
Loredana
15/01/2017 at 14:56Multumim!!
Elena
22/12/2020 at 15:34Oare as putea utiliza frisca vegetala?
Va urez o zi buna!
Loredana
29/12/2020 at 20:30Da, se poate folosi daca asa doriti !!
Rafaela
08/07/2018 at 17:15Această prăjitură este excepțională. Mulțumesc mult pentru rețetă.
Loredana
10/07/2018 at 15:58Ma bucur ca va e pe plac!!
Gabriela
05/01/2020 at 21:27Am făcut această prăjitură este super bună. Recomand.
Loredana
10/02/2020 at 08:19Multumesc!! Ma bucur ca v-a placut!!