Prajitura cu nuci si crema caramel- Snickers
Va invitam alaturi de noi la Sunday Lunch organizat de Diana. Nuca, caramel si ciocolata -reusita combinatie, zic eu !!
O sa spuneti ca e bomba calorica, de acord cu voi, dar nu trebuie sa mancati toata tava. Pentru pranz zicem ca ar fi desertul ideal. O bucatica e deajuns, de altfel nici nu cred ca poti manca mai mult 🙂 Dar e buna rau, pe cuvant!!!
Va asteptam la Sunday Lunch !!!! Multumim , Diana esti o gazda foarte primitoare!
Prajitura cu nuci si crema caramel- Snickers-Ingrediente
Blat
9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
5 lg faina
10 g praf de copt
Glazura alba
200 g ciocolata alba
2-3 lg ulei
Crema caramel cu nuci
12 lg zahar
300 g unt
9 galbenusuri
6 lg zahar
300 g nuca prajita si maruntita grosier
1 lgt esenta vanilie
Glazura
200 g ciocolata
30 g unt
Prajitura cu nuci si crema caramel- Snickers-Mod de preparare
Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar .
Se adauga peste ele faina carnuta , nuca macinata , praful de copt si se incorporeaza usor.
Se tapeteaza o tava (35/32 cm ) cu hartie de copt, se aseaza compozitia de blat si se coace la foc potrivit cam 30 min pana ce blatul devine elastic iar la proba cu scobitoarea iese curat.
Se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit bine se scoate din tava si se indeparteaza foaia de hartie. Se aseaza la loc in tava in care s-a copt sau pe o tava cu un cadru metalic , se glaseaza toata suprafata cu ciocolata alba topita(pe baie de apa ) cu putin ulei dupa care se da la rece .
Cum pregatim crema caramel cu nuci?
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie deschis , se adauga untul moale si se amesteca bine pe foc pana ce tot zaharul este topit.
Separat, amestecam galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar, apoi le adaugam in compozitia de zahar caramel in fir subtire amestecand continuu pentru a nu risca sa se coaguleze.
Dupa ce le-am incorporat tinem vasul pe foc amestecand mereu pana ce compozitia incepe sa capete consistenta.
Dam deopare, adugam nuca prajita, incorporam si intindem crema rezultata peste blatul glasat cu ciocolata .
Dam la rece pentru 1-2 ore dupa care glasam cu glazura de ciocolata pregatita tot pe baie de apa.
Se portioneaza dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit fierbinte.
Comentarii recente
Didi
31/12/2013 at 08:59acum ma apuc sa o fac. voi imbatrani la spart si curatat nuci. voi poza sper zilele urmatoare ca sa va arat 🙂
Anul Nou sa fie un prag spre bine pentru voi, sanatate multa si proiecte realizate!
Didi
31/12/2013 at 23:31Neaparat sa precizati ca ciocolata se va topi la bain-marie. Direct pe flacara se prinde iar cea alba devine o chestie cu fragmente maronii prin ea
LianaFilipas
02/01/2014 at 11:12Didi, sa nu imi zici ca ai topit direct pe flacara ciocolata !!!!!! Multumim ca ne-ai atentionat din graba am omis sa specificam in reteta, desi dupa gandirea noastra ni se pare logic ca nu topim ciocolata direct pe flacara . La Multi Ani !
Didi
02/01/2014 at 11:48Multumesc pentru reteta. Am preparat-o si a fost prajitura noastra pentru masa de Revelion. Foarte buna. Foarte consistenta, mai mult de o bucatica o data nu prea pot sa mananc fara o pauza mai mare dar este o prajitura care tine mult timp depozitata la frigider si o saptamana n-am treaba sa pierd timp preparand alte dulciuri.
Asa am patit si cand am preparat in vara un tort cu dulce de leche. Am mancat o saptamana din el si am mai impartit si pe la rude :)) .
Sa va mearga bine tot anul! Sanatate si mult noroc!
LoredanaCarp
02/01/2014 at 11:56Gata am specificat :), ma bucur ca ai incercat-o si ca ai topit ciocolata pe baie de apa fiindca era pacat sa pierzi ingredientele 🙂 Am primit poza dar nu o putem publica fiindca pozele introduse prin formular se duc pentru pagina de prieteni.Luna asta inca nu avem raspunsul sponsorului si intarziem cu aparitia ei .Te rog sa o incarci aici in comentariu fiindca arata tare bine!!
Didi
02/01/2014 at 13:05Am incercat sa modific comentariul vechi ca sa atasez fotografia cu isprava mea dar nu imi mai arata pe unde pot sa incarc imagine asa ca o arat aici. Sper sa va placa 🙂
LoredanaCarp
02/01/2014 at 13:38Asa cum am spus arata tare bine!! 🙂
Alina Stoica
03/01/2014 at 09:14Am facut si eu prajitura, a fost o minunatie!
Am sa mai incerc retete dupa acest site, pentru ca mi se par extraordinare!
Am sa pun si fotografii data viitoare.
Multumesc!
SuperGirl
06/12/2015 at 16:51Pentru gospodinele incepatoare am un pont. Poate fi folosia napolitana in loc de blat 🙂 Am cumparat de la o cofetarie prajitura cu napolitana si aceeasi crema. Si am incercat si eu, pentru ca blatul de albus necesita mare atentie la coacere!
Loredana
07/12/2015 at 10:52Atunci asta devine cu totul alta prajitura 🙂
raluca
14/12/2015 at 12:50la crema caramel cu nuci trebuie 300 gr unt?
Alexandrina
20/12/2015 at 23:30Minunata prajitura, o tot fac in ultima vreme. Multumesc pentru inspiratie!!
Tatiana Popescu
04/10/2021 at 18:34Puteți specifica câte grame au lingurile cu zahăr, făina, ulei? Merci!
Loredana
05/10/2021 at 15:461 lingura ulei- 10-11g
1 lingura zahar 25g
1 lingura faina 25g
Lingura folosita este una de supa.