Ingrediente
60 biscuiti simpli
2 kg pere mai tari
600 gr zahar
4 plicuri budinca de vanilie
1,2 l apa
esenta de vanilie
scortisoara
sare
Perele se curata de coaja si se taie in cubulete mici.Se adauga peste apa si zaharul care in prealabil le-am pus la fiert.Se fierb impreuna pana ce perele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot.Separat dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml apa(din cele 1,2 l) si cand perele sunt gata adaugam praful de budinca dizolvat si lasam sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu.Cand este gata adaugam un strop de sare,esenta de vanilie si scortisoara Se aseaza biscuitii intr-o forma detasabila(eu am folosit o forma care se modifica in functie de cat de mare doresti sa fie prajitura) dupa care asezam un strat de crema cat este inca fierbinte.Asa procedam incontinuare in final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de crema…ultimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore..timp in care biscuitii se vor inmuia atat cat sa se poata taia prajitura.
Comentarii recente
Sara & Miki
02/10/2010 at 21:05Foarte interesanta prajitura ta, felicitari.
Irina Serban
03/10/2010 at 10:31arata foarte bine. cred ca are si un gust bun. o reteta usoara care merita incercata !
felis
03/10/2010 at 14:32e delicioasa.. eu am facut varianta cu mere…si nu te mai opresti din mancat
MONONOKE KITCHEN
04/10/2010 at 16:14O frumusete de prajitura!
hapleablog
09/10/2010 at 11:40Arata tare bine.Perele sunt fructele mele preferate.
Anonymous
23/03/2011 at 10:40-CRED CA MERGE PRAJITURA FACUTA SI CU GEM DE PERE SAU MERE..ESTE FF SIMPLU DE FACUT..AM SO INCERC…
Anonymous
16/08/2012 at 20:29Am incercat reteta, a iesit super! Danke!
Anonymous
28/08/2012 at 18:56Este super, o sa incerc reteta. Este la fel ca varianta cu mere.
Lory
28/08/2012 at 23:17Sa alegi pere aromate dar nu foarte coapte …ca sa se pastreze bucatelele 🙂
Sa ai spor!!
Simonablondy Adda
14/07/2013 at 13:14Din kte stiu la 1plic de budinca trebuie 500 ml de lichid,nu e prea mult 4 plicuri de budinca la 1,2litri de lichid plus cele 2 kg de pere?
LoredanaCarp
14/07/2013 at 20:53Da, pui 500ml lapte cand faci budinca sa o mananci cu lingura , nu pentru a face prajituri cu ea .
Aici budinca are rolul de a lega compozitia de mere.E bine asa cum am scris eu .