Prajitura cu portocale si ciocolata, o prajitura fara coacere ce se face relativ usor, putand fi pregatita cu usurinta si de cei ce nu sunt obisnuiti sa pregateasca retete de prajituri.
O combinatie reusita, zic eu, de portocale si bucatele de ciocolata cu crema fina din mascarpone si frisca.
Ingrediente
400 g piscoturi de sampanie
Crema de portocale
250 g mascarpone
250 ml frisca
2 linguri zahar
250 g dulceata din coji de portocale
o fiola esenta portocale
10 g gelatina
70 ml suc de portocale
Crema cu ciocolata
250 g mascarpone
250 ml frisca
10 g gelatina
5 linguri zahar
1 fiola esenta vanilie
100 g ciocolata amaruie
70 ml apa
Sirop de vanilie
600 ml apa
zahar dupa gust
esenta de vanilie
Glazura
200 g ciocolata
150 ml frisca
Mod de preparare
Intai pregatim siropul de zahar.
Fierbem apa cu zaharul si cand s-a racit aromatizam cu esenta de vanilie.
Pregatim cremele .
Crema de portocale
Omogenizam mascarponele cu zaharul si gelatina dizolvata pe baie de apa in sucul de portocale, adaugam frisca batuta, dulceata din coji de portocale si esenta de portocale.
Crema cu ciocolata
Omogenizam mascarponele cu zaharul si gelatina dizolvata pe baie de apa in 70 ml apa, adaugam frisca batuta, ciocolata maruntita si esenta de vanilie.
Asamblare
Intr-o tava(35/45cm) cu peretii detasabili asezam un strat de piscoturi insiropate in siropul de vanilie, intindem uniform stratul din crema de portocale, asezam al doilea strat de piscoturi insiropat in siropul de vanilie, apoi intindem si stratul de crema cu ciocolata.
Nivelam si dam tava la rece pentru cel putin doua ore .
Turnam deasupra glazura de ciocolata , si dupa ce s-a racit, indepartam peretii tavii si portionam cu un cutit incalzit in portii potrivit de mari .
Decoram deasupra cu felii de portocale sau cum doriti.