Ingrediente
Blat
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
razatura de lamaie
300 gr zahar
100 gr unt
pere
prune
100 gr zahar
100 gr nuca
Mod de preparare
Zaharul se pune intr-o cratita cu 50 ml apa si se tine pe foc pana incepe sa se caramelizeze.Se adauga untul si se da deoparte amestecand continuu pana ce untul se dizolva obtinand un sos fin.Se rastoarna in tava de copt punand peste el perele curatate si prunele jumatati.
Peste fructe adaugam blatul care se prepara astfel:ouale se separa ,albusurile se bat spuma cu 3 lg de zahar si galbenusurile cu restul.Se amesteca usor si se cerne deasupra faina.Compozitia se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina.
Se introduce la cuptor pana ce blatul devine auriu.Prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se rastoarna pe un platou.Se portioneaza si se decoreaza cu nuca caramelizata
Comentarii recente
diamond
24/08/2010 at 22:56ce de arome, ce parfum trebuie sa aiba prajitureaua asta mmm 😛
angi
24/08/2010 at 23:49Cred că e un deliciu!
Tare-mi mai plac prăjiturile cu fructe de sezon…și să le fac și să le mănânc,chiar de la mâncat am multe ajutoare:))
Sigur încerc rețeta!
mamasiiubita
25/08/2010 at 07:26Arata foarte bine prajitura!